Kissé Corollásra sikeredett a 2020-as Yaris

Közzétéve:
2019-07-10, 11:43

A két japán származású modell le sem tagadhatná, hogy egyazon márkától származnak. Már javában tesztelés alatt a Toyota 2020-as modellévre szóló hatchbackje!

A vadonatúj Toyota Corolla dizájnjával nemrégiben új irányvonalat vitt a márka életébe, mindezt pedig úgy fest némileg a Yaris is megörökli majd. A Nürburgringen tesztelték le, mit tud valójában a Peugeot 208-rivális.

Toyota Yaris 2020 kamufláz

A tesztelés folyamán készített fotókon rögtön szembetűnhet nem egy, hanem két dolog: az egyik a kamuflázs mintázat, ami ugyanolyan, mint amit a gyártó az MkV Supránál alkalmazott, a másik pedig a Corolla modellre utaló formavilág.

Úgy fest, a kis Yaris kerékjárati ívei valamelyest megduzzadtak, némileg kiszélesedtek, ez látványosabb agresszivitást kölcsönöz az új verziónak. Az autó kialakítása arra enged következtetni, hogy a New Global Architecture-re, vagyis a TNGA platformra épült, csakúgy mint a Prius, a Corolla, a Camry vagy a CH-R. Ez az architektúra rendkívül hatékony, hiszen különböző méretű, illetve meghajtású Toyota és Lexus járműveket lehetséges rá építeni.

Toyota Yaris 2020 oldalnézetből tesztelés közben

Nem a Supra-kinézetű Yaris volt az egyetlen, amit lencsevégre kaptak a versenypályán, hanem volt ott még egy fekete-fehérre matricázott variáns is. Valószínűleg a pirosas színekbe burkolt lehet a GR Sport, melyen a Toyota újonnan tervezett arany felnijei vehetők észre, a másik pedig a szimpla városi cirkálónak ígérkezhet. A hibrid tesztautókat sárga matricával kell ellátni, abból könnyen be lehet határolni a meghajtást.

Toyota Yaris 2020 hibrid tesztelésen

A Toyota angliai piacán azt látni, hogy a vevők egyre inkább a hibrid meghajtású járművek felé orientálódnak, így a vállalat azzal számol, hogy a környezetbarát benzines-elektromos verziók továbbra is volumen növelő eredményeket hoznak majd az értékesítésben. Mindenesetre csak benzines változatokat is készít a gyártó az új Yarisból, amelyek jobban alkalmazkodnak a sportos vonásokhoz.

Toyota Yaris 2020 Nürburgringen tesztelés

Az új Yarist feltehetőleg Tokióban fogják bemutatni, az októberben esedékes autószalonon, Európai debütálása ugyanakkor már 2020-ra datálható.

Forrás:

További autós hírek

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Mára még egy buszt érintő eset, ezúttal Érdről, az Alsóerdősor utcából. Satu fékezett a kamerás autós és a busz is,…

Olvasónk, Surin Zsolt küldte a videót. A helyszín Zugló, a Balázs és Ungvár u. sarok. A Volkswagen figyelmetlen sofőrje megáll…

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 14-én este arról, hogy egy autó Veszprém belterületén, a Haszkovó úton kidöntött egy villanypóznát…

Kapcsolódó írások

Új Corolla ütközik a régivel. Túlélted volna?
2017. május 19.
Az autók biztonságtechnikai szempontból is forradalmi fejlődéseken mentek keresztül. De vajon egy új autóban nagyobb az esély a túlélésre?
Elektromos Toyota AE86? Mi a szösz?
2017. november 07.
A Hoonigan sorozat legújabb epizódjában egy elektromos hajtáslánccal rendelkező AE86-ot mutatnak be, ami a benzingőz hiányában is örömmel égeti a gumikat
Testvéri befolyás –1981-es Toyota Corolla KE70 liftback
2018. március 27.
Ha két olyan testvér mellett nősz fel, akik rajonganak a tuning autókért, akkor nagy valószínűséggel te is „megfertőződsz a kórral”, Jerryvel is ezt történt.
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.