2022. március 10. | 09:24

Az orosz-ukrán háború hatásai miatt a német cég kénytelen módosítani sindelfingeni gyár termelését. 

A Mercedes-Benz az ukrajnai háború hatásai miatt módosítja a műszakok ütemezését a Stuttgart melletti Sindelfingenben található gyárában – közölte a cég szóvivője.

A német gyártó a mintegy 25 ezer alkalmazottat foglalkoztató komplexumban gyártja az S-osztályt és a tisztán elektromos EQS-t is. A vállalat egyelőre nem közölte, hogy mekkora termeléskieséssel kell számolni a kényszerű helyezt következtében. A Mercedes elárulta, folyamatosan figyelemmel kísérik a történések alakulását, és a beszállítókkal együtt azon dolgoznak, hogy megoldják az ellátási láncban tapasztalható fennakadásokat.

Mercedes-Benz S-osztály

A problémát az okozza, hogy Ukrajna orosz invázióját követően leálltak azok a gyárak, amelyek több gyártó számára is kulcsfontosságú alkatrészeket, főként kábelkötegeket szállítottak. A német vállalat szerint a jelenlegi helyzet nem befolyásolja a többi üzemük termelését. A BMW ezen a héten leállította a termelést a németországi dingolfingi és müncheni gyáraiban, valamint az oxfordi Mini gyárában is.

A Porsche szerdán közölte, hogy a hiányzó alkatrészek miatt március 18-ig leállítja a Taycan elektromos sportlimuzin gyártását, valamint, hogy a Macan SUV gyártása Lipcsében a jövő héten csak csökkentett kapacitással folytatódik. A többi német céghez hasonlóan a Volkswagen is kénytelen megszorításokat életbe léptetni. A VW úgy döntött, március 18-ig szünetelteti a termelést Wolfsburgban.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) va  gy e-mailben!