Mesés fizetésre vágysz? Végzettség nélküli munkásokat csábít Elon Musk új gyárába!

Kóti Gergő újságíró
Közzétéve:
2020-11-11, 12:31

Elon Musk problémamegoldókat keres! Még az sem érdekli, ki milyen iskolát végzett.

Elon Musk nem a hagyományos, klasszikus, jól bevált megoldások híve. Ezt már eddig is számtalanszor bizonyította. Ezért nem különösebben meglepő, hogy a Tesla leendő alkalmazottait sem a megszokott módon próbálja megtalálni, ugyanis a dél-afrikai születésű üzletember a Twitteren keresztül intézett felhívást azokhoz, akik szeretnének a Németországban épülő Gigafactory Berlinben dolgozni.

Musk most olyan mérnökök jelentkezését várja a kaliforniai elektromosautó-gyártó németországi üzemébe, akik kiváló problémamegoldó képességgel rendelkeznek. Ezt bizonyítandó, a beküldött önéletrajzok mellé mindenkitől azt várja, hogy írják le, mik voltak a legnehezebb feladatok, amelyekkel sikerrel birkóztak meg, és mindezt hogyan is hajtották végre.

A Tesla ügyvezetője múlt hét csütörtökön tette ki a Twitterre a felhívást, amelyre rengeteg hozzászólás érkezett. Többen azt próbálták megtudakolni, azon túl, hogy mérnökök jelentkezését várják, pontosan milyen feladatkörre is keresik a jelölteket. Musk erre nemes egyszerűséggel csak úgy reagált, hogy a cégnek kifejezetten olyan problémamegoldó emberekre van szüksége, akik rendkívül gyorsan képesek dolgozni.

„Az sem érdekel, hogy milyen iskolákat végeztek, ha egyáltalán jártak valamilyen iskolába” – olvasható Musk tweetjében.

Ráadásul, ami a fizetéseket illeti, a Tesla lesz az egyik legnagylelkűbb munkáltató a német autóiparban. Ugyanis Jochen Freyer, a helyi munkaerőközvetítő ügynökség vezetőjére elmondta, bár még folynak az egyeztetések, a legalacsonyabb kezdő fizetésről már megállapodás született. Ennek értelmében a kaliforniai vállalat a képzettség nélküli, és a jelentkezésükkör éppen két állás között lévő munkavállalóknak havi szinten bruttó 2700 eurós (aktuális árfolyamon számolva mintegy 960 ezer forintos) gázsit fog kifizetni. Ez jóval meghaladja az iparági átlagot.

Az amerikai cég tervei szerint a Giga Berlinben leghamarabb 2021 júliusában kezdődhet meg a termelés. Az idén júniusban indult építkezés egyébként szépen halad, ez jól látható az internetre folyamatosan felkerülő drónfelvételeken is.

Légifelvételen a Giga Berlin építési munkálatai

A Tesla első európai gyára mintegy 35 kilométerre, délkeletre fekszik Berlin belvárosától egy 300 hektáros területen. Ha minden Musk tervei szerint alakul, az új üzemben éves szinten 500 ezer új villanyautó, elsősorban Model Y készül majd. De gyártani fognak akkumulátorokat, akkumulátorcsomagokat és elektromos hajtásláncokat is.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást

További hírek