Sebességkísérleti bukás, újracsomagolt lóerők, avagy ez történt múlt héten

Közzétéve:
2018-12-18, 20:00

Nem telik el hét az autóiparban kudarcokról és a már-már a csillagos eget súroló eredményektől mentesen. Most pedig, hogy közeleg a karácsony még a Szent Pápa is beszállt a buliba.

Leállítja szárazföldi sebességrekord kísérletét a Bloodhound

A jelenlegi csúcstartó Andy Green és Richard Noble a jelenlegi 1224 km/h-ás csúcsot igyekeztek megdönteni a Bloodhound égisze alatt, azonban a legutóbbi tesztelések folyamán jócskán megcsappant a költségvetésük. Finanszírozási problémák miatt, a jelenlegi hírek szerint leállították a rekordkísérletet.

A Jinba Ittai újabb bizonyítéka: Mazda 6 2018 – Teszt

Még októberben került kezeink közé egy 2018-as Mazda 6. Több volt, mint elégedettség amit kiszállva éreztem. A facelift – mert, hogy ez még nem egy új generáció – sokkal inkább koncentrált a belső változásokra, mint a küllemre. Itt ott azért meghúzkodták a KODO 6-os bajszát, de nem ez a legszámottevőbb változás.

Jótékonysági tombolán a Pápa által szignifikált Lamborghini, szentséges ég micsoda autó!

Jótékonysági keretek között most akár Te is megnyerheted a Pápa által aláírt hófehér Lamborghini Huracánt. A sorsoláson való részvételhez elég mindössze 3000 forint befizetése. A befolyt összeget jótékony célokra használja fel a gyártó.

Italdesign Columbus, a guruló űrhajó

A 90-es években bemutatott olasz Italdesign Columbus már akkor is meghökkentően jövőbemutató formákat tudhatott magáénak. Szó szerint olyan, mint egy klasszikus hajótestbe oltott űrhajó. A 7 személyes kisbusz sosem jutott el a gyártósorig. Bár manapság már igen futurisztikus autókat gyártanak, továbbra is lenne létjogosultsága a furcsa, V12-es cirkálónak. 

25 bukólámpás autó a legmenőbbek közül

25 kacsintós játékost gyűjtöttünk össze, bár a lista még így sem teljes. Az 1938-as Buick Y-Job modelltől indulva az 1962-es Lotus Elanon és a Ferrari 365 GTB/4-en keresztül a 1989-es BMW 8-as szériáját is érintve szemezgettünk a felhozatalból.

1000 lóerős elektromos SUV az milliomos anyukák háziszörnyetege

A Pininfarina ismét indított egy jó nagyot, és előálltak egy teljesen elektromos, 1000 lóerő teljesítményre képes SUV-val. A jelenleg PF1 néven futó projectbe beszállt az olasz Rivian is.

McLaren 720S és 570S – tetőt le, új ruhát fel!

A McLaren két nagy dobással robbantott a héten. Megérkezett a 720S Spider, melynek 710 lóerős teljesítménye immáron meghaladja a rivális, Ferrari 488 Spider teljesítményét. Bár nem sokkal. Éppen annyival hogy múlhasson még a sofőrön egy esetleg összecsapás.

A másik friss hír a brit gyártó háza tájáról, a 3 új limitált szériás 570S változat. Fantázianevükön Muriwai, Papaya Spark és Sarthe Gray. A kollekciót „Racing Through The Ages” néven emlegetik, a változások a különböző színkombinációkra utalnak.

„Asztonmartin valkiri” – avagy eldöntheted, hogy ejted az új 1000 lóerős autóistenség nevét

Becses nevén Aston Martin Valkyrie, a bizonyíték arra, hogy nincs olyan, hogy nincs tovább. 10 500-as fordulaton üvölt majd rád a V-12-es bestia, mely 1000 lónak erejével csap le az utakon. Na de félre a fellengzős isteni szöveget. A plusz poén a dologban, hogy egy szívómotor lesz ez a V12-es. A "felszántja a betont is" pedig lehet, hogy enyhe kifejezés.

Aston Martin

Heti hasznos - ha már úgyis itt a tél

Ezen a héten Imelda a Goodyear abroncsgyártó adatainak felhasználásával összeállított egy kis útmutatót arról, hogy miért is fontos és érdemes az évszaknak megfelelő abroncsokat használni. Nem csak a minta, hanem a gumiabroncs összetétele sem mindegy!

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
A 25 legmenőbb bukólámpás autó
2018. június 10.
A bukólámpás autók mindig vonzzák a tekintetet. A következő összeállításban 25 ilyen jármű található 1938-tól kezdődően.
Aston Martin Valkyrie
2018. december 13.
Egyre közelebb az Aston Martin legújabb autójának, a Valkyrie-nek a gyártása és egyre több információt is csepegtetnek az autóimádóknak, miért is lesz különleges
 McLaren 720S Spider
2018. november 22.
A szupersportautókat gyártó vállalat sajtóközleményében jelentette be, hogy hamarosan, 2018. december 8-án mutatja be a 720S „drop-top”, vagyis tető nélküli kivitelét