Több száz használt Porschét értékesítettek idehaza a járvány alatt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-20, 10:32

Több mint egy tucat Ferrari is gazdára talált szeptember végéig.

Kevés ágazat mondhatja el magáról, hogy nem sínylette meg a koronavírus-járvány első hullámát, a magyar használtautó-piac speciel ezek közé tartozik. A minőségi, egy-hét éves használt autókkal kereskedők számára még új vevőket is hozott a pandémia, olvasható a DasWeltAuto közleményében.

2020 első háromnegyed évében 586 489 gépkocsi átírást regisztráltak idehaza, mindez azt jelenti, hogy mindössze 2,1 százalékkal esett vissza az értékesítések száma 2019 azonos időszakához képest, idézi a közlemény a Datahouse adatait.

Porsche Cayenne oldalról fotózva

Az élénk forgalom azzal magyarázható, hogy az új kocsik hiányára a fiatal, minőségi használt gépjárművek jelentenek megoldást, mondta a Volkswagen-csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletágának vezetője, Frank György. Az utolsó negyedév forgalma még az eddigi csekély kiesést is kompenzálhatja, tette hozzá a márkaigazgató.

Januártól szeptember végéig a legtöbben alsó-középkategóriájú gépkocsit kerestek, a piac 29,48 százalékát ez tette ki, de a kisautók (22,79 százalék) és a felső-középkategóriás modellek (15,28 százalék) iránt is nagy volt a kereslet. A luxusautók piaca sem pangott az utóbbi hónapokban, a számok legalábbis ezt mutatják: Porschéból 852, Ferrariból 18, Rolls-Royce-ból 5, míg Lamborghiniből 3 talált gazdára Magyarországon a vizsgált időszakban.

Használt Lamborghini Aventador

A közleményből továbbá az is kiderül, hogy Budapesten, Pest megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vásároltak használt autót az emberek a legnagyobb számban.

HVG

Kapcsolódó írások

Rolls-Royce Silver Shadow szemből
2020. december 31.
Avagy a legrosszabb autónevek valaha. Folytatás.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek