Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újabb nagy segítség a magyar családoknak: a héten hatalmasat emelkedik a gázolaj ára

2023. szeptember 13. | 10:01

A benzin árát is kétszer emelik ezen a héten, de a gázolajét egészen erőteljesen.

Még áprilisban jósolták a piaci szakértők, hogy az üzemanyagok ára hamarosan elérheti a 650 forintos határt. Ez mára megvalósult, ráadásul a 2024-es évre az olajár változásának és a kormány adóemeléseinek köszönhetően valószínűleg még rosszabb lesz a helyzet ilyen szempontból.

Egy ideje visszabillent a mérleg nyelve a benzin és a gázolaj közt, és újra utóbbinak lett drágább a literenkénti ára. Ezen a héten szerdán már emelték a benzin literenkénti átlagárát, szerdától ugyanis 4 forinttal kell többet fizetni. Így a 95-ös átlagára 649 forint/liter.

A gázolajat ezzel szemben a hét közepétől 15 forinttal adják drágábban, literenkénti átlagára így elérte a 667 forintot. Nincs azonban megállás, hiszen pénteken újabb emelés jön. A Holtankoljak adatai szerint a 95-ös nagykereskedelmi ára 7, míg a gázolajé 11 forinttal emelkedik, amely a kutakon is meglátszik majd a kiskereskedelmi árakban. 

Így a gázolajat egy hét alatt 26 forinttal emelik, péntektől tehát átlagosan 676 forintért lehet egy litert tankolni belőle. A benzin átlagára pedig 655 forint lesz literenként a hét végén.

Amennyiben kis fogyasztású benzines autókat keresel nagyjából 1 millió forintig, akkor érdemes ezt a cikket elolvasnod. Ha pedig dízelmotorral szeretnél ugyanilyen ársávban nézelődni, akkor pedig ezt a cikket ajánljuk figylemedbe.

Arról is írtunk korábban, hogy a felhasználók adatai alapján melyek a legkisebb fogyasztású autók ártól és márkától függetlenül. Ehhez a Spritmonitor adatait vettük alapul, a listában pedig vannak egészen meglepő modellek is.

Depositphotos
50 km/órával hajtott át az úton fekvő 65 éves férfin, aki belehalt sérüléseibe Minden autóst érintő, fontos határidő jön pénteken!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!