szombat - 2022. december 03.
6 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ekkor érkezhetnek az első Lucid Air szedánok Európába

2022. április 26. | 15:30

A Lucid Európában, a Közel-Keleten és Kínában is terjeszkedni kíván.

A Lucid szóvivője a brit Autocar magazinnak nyilatkozva megerősítette, hogy az amerikai vállalat idén júniusban vagy júliusban kezdi meg az Lucid Air exportját az európai és közel-keleti piacokra, 2023-ban pedig Kínában is terjeszkedésbe kezd.

Lucid Air
Fotó: Lucid

A szóvivő azt nem árulta el, hogy kezdetben mely piacokat részesíti majd előnyben a cég, de a hírek szerint Németország juthat először hozzá az autóhoz. Utána jöhet Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Izland, Olaszország, Monaco, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Svájc és természetesen Norvégia, ahol egyre népszerűbbek az elektromos autók. Az Autocar cikkében Magyarország neve nem szerepel, de ettől még lehet, hogy idővel nálunk is kapható lesz a modell.

Lucid Air
Fotó: Lucid

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi lesz az Egyesült Királysággal, de egy bennfentes szerint az Air esetében mindig is tervben volt a jobbkormányos kivitel legyártása és értékesítése. A Lucid azt is megerősítette, hogy már fejleszti az Air még erősebb változatait, a hárommotoros Super Air teljesítménye szinte biztosan meghaladja majd az 1600 lóerőt és még gyorsabb lehet, mint a Tesla Model S Plaid, ami állítólag 1,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

A vállalat márciusban arról tájékoztatta a befektetőket, hogy eddig 400 villanyszedánt gyártott le, és több mint 300-at szállított le az amerikai ügyfeleknek, de még messze van attól, hogy teljesítse valamennyi megrendelést.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!