2022. május 11. | 12:50

Az amerikai elektromosautó-gyártó szeretné minél inkább kihasználni a villanyautók egyre növekvő globális népszerűségét.

A Lucid elektromosautó-gyártó azt tervezi, hogy még az idei évben piacra dobja Európában a luxuslimuzinjait. A Tesla riválisa az Egyesült Államokon kívül is szeretné megvetni lábát, amit a villanyautók iránt tapasztalható egyre fokozódó globális kereslettel indokoltak.

A cég keddi közleménye szerint az amerikai vállalat korlátozott mennyiségben teszi majd elérhetővé a Lucid Air Dream Edition P és R szedánokat Németországban, Hollandiában, Svájcban és Norvégiában. A Lucid hozzátette, az Air Dream Edition P/R ára körülbelül 218 ezer euró (aktuális árfolyamon átváltva 82,7 millió forint) lesz Németországban.

Lucid Air elektromos luxusszedán
Kép: Lucid

A múlt héten a cég bejelentette, hogy júniustól emelni fogja a legtöbb modellje árát, reagálva a nyersanyagok növekvő költségére. Ugyanakkor a már korábban megrendelt autókat nem érinti a drágulás.

Az amerikai gyártó azt is megszellőztette, hogy május 13-án Münchenben nyitja meg első európai bemutatótermét, és még idén további szalonokat és szervízpontokat kíván létrehozni Európában. A kaliforniai központú vállalat a 2022-es évre vonatkozóan úgy számol, hogy nagyságrendileg 12-14 ezer autót tud majd legyártani az Arizonában található üzemében.

Nyitókép: Lucid