Jan Karlander egy svéd autórajongó, aki úgy döntött, kicsit átalakítja 1966-os Chevrolet Impala kabrióját, és a klasszikus belső égésű motort villanymotorra cseréli. Megjelenését tekintve az autó olyan, mintha gyári állapotú lenne, de valójában egy Tesla Model S-ből származó, 550 lóerős villanymotor hajtja, a szükséges energiáról pedig egy egyedi készítésű, 47 kilowattórás akkumulátorcsomag gondoskodik. Az egység összesen 18 modulból áll, és korábban egy plug-in hibrid Chrysler Pacifica családi egyterűben dolgozott.

Az autó építője szerint a villanyhajtású Impala nagyjából 3 másodperc alatt képes a 0-100-as sprint teljesítésére, ami igen komoly előrelépés az autó eredeti 9,4 másodperces idejéhez mérten. Karlander azt is kiemelte, hogy a kocsi nem lett számottevően nehezebb a beavatkozásnak köszönhetően. A Chevy jelen pillanatban valamivel kevesebb mint 2 tonnát nyom. Az átépítés során odafigyeltek, hogy a súlyelosztás ne változzon számottevően, amelynek pozitív hatása az autó vezethetőségén is érződik.

Érdekességképpen Karlander megjegyezte, hogy a detroiti gyártó által egyes Impalákban használt 7 literes, Big Block V8-as, valamint a hozzá kapcsolódó váltó valójában nehezebb, mint az elektromos hajtáslánc. Igaz, ebben a konkrét autóban gyárilag egy 5,4 literes V8-as dolgozott, így a mérlegelésnél még mindig a villanymotor és az akkupakk nyom többet.

Ettől függetlenül az alábbi videó alapján úgy tűnik, az átépítés során sikerült egy rendkívül szórakoztató vezetési élményt nyújtó elektromos Impalát elkészíteni. Igaz, arról nem szól a történet, hogy mekkora hatótáv megtételére képes a kocsi egyetlen feltöltéssel.