Az elektromos autók világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ez pedig az eladási adatokban is megmutatkozik. Ez egyre több olyan kapcsolódó termék megjelenését eredményezi, amelyeket kifejezetten a villanyautók számára fejlesztettek ki, ilyenek például az elektromos járművek által használt gumiabroncsok is.

De mégis milyen különbség lehet gumi és gumi között? Az interneten több helyen is lehet olvasni a hagyományos és a villanyautók által használt abroncsok közötti eltérésekről, most pedig a Tyre Reviews YouTube-csatorna megkísérelte valós körülmények között is összehasonlítani a papucsokat, hogy jobb képet kaphassunk a különbségekről.

Bár a hagyományos, és a villanyautók számos tekintetben hasonlítanak, mégis rengeteg az eltérés, mások az elvárások, amely kihívás elé állítja a mérnököket, és itt kapnak kiemelt hangsúlyt a gumik. Strapabíróbbnak kell lenniük, hiszen az akkumulátorcsomagoknak köszönhetően az elektromos autók nehezebbek, egyúttal a szinte azonnali nyomatékleadásnak köszönhetően nagyobb terhelést kell kibírniuk. A motorhang hiányából fakadóan az utastérben jóval nagyobb csend uralkodik, amihez a gumik is nagyban hozzájárulnak.

A videóban egy Audi e-tron szolgál tesztalanyként, 22 colos felnikkel. Ezekre a méretes kerekekre került fel két szett Hankook Ventus S1 Evo3 gumi – az egyik nem villanyhajtású SUV-khoz, míg a másik kifejezetten elektromos autókhoz lett kitalálva.

A tesztek során észrevehetően javult az e-tron kezelhetősége a dedikáltan villanyautókhoz ajánlott gumik révén, az Audi jobban reagált a kormánymozdulatokra, és kiszámíthatóbb lett a mozgása. Bár az abroncsok közötti különbség nem befolyásolta a tapadást, de a fékezésben már érezhető eltérés mutatkozott – mintegy 8 százalékkal volt rövidebb a fékút a villanyautókhoz fejlesztett guminak köszönhetően.

hagyományos és villanyautóra kifejlesztett gumiabroncs egymás mellett

Ami a kényelmet illeti, mindkét abroncs hasonlóan jól teljesített, különösen a kátyúk és a különféle úthibák leküzdése során.

A zajcsillapítás esetén már egészen más volt a helyzet. A villanyautók gumiabroncsai összetételükben és kialakításukban is eltérnek hagyományos társaiktól, belső felületükön habszivacs bevonattal látják el őket, valamint a futófelület mintázata is különbözik, ami számottevő csökkenést eredményez a zajszintben.

Valószínűleg a legfontosabb szempont azonban a hatótávolság és az energiahatékonyság kérdése. Ahogy arra számítani lehetett, a dedikált gumiabroncsok használata jobb hatótávolságot eredményezett. A tesztek során az elérhető hatótáv tekintetében mintegy 9 százalékos, nagyságrendileg 25-30 kilométeres különbség alakult ki a két abroncs között. Mivel nem steril, laboratóriumi körülmények között zajlott a kísérlet, így más tényezők is közrejátszhattak abban, hogy ekkora különbség alakult ki a két gumi teljesítménye között.