kedd - 2023. január 31.
4 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 672 Ft
D 690 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Már dolgoznak a Škoda Octavia elektromos változatán

2022. szeptember 23. | 13:00

A gyártó elmondta, hogy a márka legnépszerűbb modelljének elektromos változata tervezőasztalon van, de a belső égésű motorost sem kell egyelőre félteni.

Egyértelműen az Octavia a márka egyik legsikeresebb modellje, szinte a '96-os újrakezdés óta. Élhető áron ad kényelmes méretű belteret és megbízható technikát, még olyan városi legendák is elterjedtek róla, hogy tartósabb, mint a Volkswagen modellek. Tehát az Octavia életpályája remek és nem akarják elengedni a gyártónál, de a korral haladni kell, ezért hamarosan érkezik az elektromos változata.

Több elektromos autóval együtt a Škoda jelenlegi tervei szerint 2026-ban jelenne meg a típus, viszont a belső égésű motorral szerelt akár sima, akár hibrid modelleket sem akarják elengedni. Olyannyira nem, hogy a jelenlegi Octavia ráncfelvarrása is tervben van, ezzel valószínűleg 2024-ben találkozhatunk először.

„Az Octavia sziklaszilárd. Megvan a vevőköre és piacvezetők vagyunk a (kombi) szegmensben. Soha ne cseréld le a győztes csapatot" - mondta egy interjúban a Škoda vezérigazgatója, Klaus Zellmer.

Érdekesség, hogy az elektromos Octavia várhatóan nem a Volkswagen-csoport jelenlegi MEB elektromos platformjára kerül majd, mint az ID.4 vagy az ID.3, hanem a 2025-ben debütáló SSP-re, ezzel az egyik legfrissebb modell lesz az akkor új platformon. Bár sokat ezekről a tervekről egyelőre nem tudni, spekulációk szerint 89 kWh körüli akkumulátor lehet majd az Octaviában, amivel nagyjából 600 kilométer megtételére lesz képes. Egyelőre ezek csak tippelgetések és amúgy is, addig még sok víz folyik le a Moldván.

Autocar, Nyitókép: Depositphotos

Benzin az áram ellen: amikor egymásnak feszül a Dodge Challenger és a Tesla Model S Plaid - VIDEÓ Ez történik, ha gázolajat töltesz az olaj helyére - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!