2024. február 08. | 09:47

A brit politikusok szerint így rontotta a Mr. Beant megformáló színész a villanyautók renoméját.

Érdekes váddal illették meg a többek között Mr. Beant megformáló Rowan Atkinsont a brit politikusok. A Lordok Háza úgy véli, a színész egy korábbi véleménycikke is nagyban felelős azért, mert nem fogynak kellő mértékben a villanyhajtású járművek.

A szigetország minisztere, Rishi Sunak nemrég bejelentette, hogy 2035-től betiltják a belső égésű motoros autók értékesítését. A politikus és a környezetvédők ettől azt remélték, hogy a hátralevő alig tíz évben elindul egy masszív átállási folyamat, amelynek már az elején érezhető hatása lesz.

Nos, nem így lett, és bár nehéz elhinni, valóban elég éles kritikával illette meg az elektromos autókat a színész még tavaly nyáron. A nagy autórajongó hírében álló, végzettsége szerint egyébként villamosmérnök Atkinson lélektelennek nevezte őket, és a dolgok egészét nézve egyáltalán nem tartja környezetkímélőbbnek az elektromos járműveket, mint hagyományos társaikat.

Mr. Bean persze arra is kitért, hogy alapvető problémát okoz az állandó újra törekvés, vagyis az, hogy az emberek pár évente új autót vesznek – ezt persze már nem emelték ki sehol. Még jó, hogy mi magyarok nem élünk ilyen pazarlóan, nálunk ugyanis már lassan 16 év az autók átlagéletkora – ha erről a brit színész tudna, minden bizonnyal megdicsérne minket.

A lényeg azonban, hogy az Egyesült Királyság parlamentjének felsőháza szerette volna tudni, miért nem úgy alakultak a dolgok, mint előzetesen remélték. Ezért a környezetvédelmi és klímaügyi bizottság utánajárt, és az egyik legfőbb okként nevezték meg Rowan Atkinson nyilvános megszólalásait, elég nevetséges módon.

Emellett a magas vételár és a töltőinfrastruktúra hiányosságai is szerepeltek az okok között, de az kit érdekel, ha ilyen könnyen rá lehet húzni valakire a vizes lepedőt? Közben az EU-ban is egyre nagyobb a bizonytalanság a 2035-ös emissziómentes céldátum kapcsán, lehet nem csak a britekre gyakorolt hatást a színész?

Depositphotos