2022. február 28. | 16:34

Az ígéretek szerint az új autó nagyon más lesz, mint testvérmodelljei, a Cupra Urban Rebel és a VW ID.Life.

A konszerntárs Volkswagen és Cupra példáját követve a Škoda is piacra dob egy kompakt városi elektromos autót, amely a Volkswagen-csoport MEB Entry platformjára fog épülni. Az új modell lényegében a Citigo-e iV utódjául fog szolgálni.

Arra a kérdésre, mikor mutatja be a Škoda a Volkswagen ID.Life és a Cupra Urban Rebel testvérmodelljét, Thomas Schäfer, a cseh vállalat vezérigazgatója elmondta, a VW, a Cupra és a Seat is jóval előttük jár ezen a téren, Megjegyezte, egy szemet gyönyörködtető, jellegzetes megjelenésű koncepció várható, ami igazán illeszkedni fog a márka arculatához.

A Volkswagen és a Cupra radikálisan eltérő megközelítést alkalmazott az elektromos városi autó koncepciójával kapcsolatban. A tavalyi Müncheni Autószalonon bemutatott ID.Life egy T-Cross méretű, masszív megjelenésű crossoverként debütált, míg az Urban Rebel egy alacsony építésű, nyilvánvalóan a hot hatchek által ihletett, sportos modell lesz.

A tervek szerint mindkét villanyautó 2025-ben fog piacra kerülni. Mivel a Škoda egyelőre még be sem mutatta a saját koncepcióját, így borítékolható, hogy a csehek városi elektromos modellje valamivel később fog csatlakozni a szegmenshez.

A Škoda hagyományosan alacsonyabb áron kínálta autóit, mint a Volkswagen-csoport többi márkája, az azonban kérdés, hogy képes lesz-e alámenni az ID.Life beharangozott 17 ezer fontos (aktuális árfolyamon átváltva 7,5 millió forintos) árának. Az azonban biztos, hogy a két modell műszaki tartalmát tekintve nagyon hasonló lesz, köszönhetően a MEB architektúra modularitásának.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Škoda az ID.Life-hoz hasonlóan inkább a crossover vonalat célozza-e majd, vagy inkább egy hagyományosabb, alacsonyabb építésű autóval készül.