A 8 legfurcsább autós világrekord

Közzétéve:
2019-06-24, 06:33

Láttál már 26 kerekes limuzint? Tudod, mekkora a legkisebb parkolási távolság? A következő összeállításból kiderül.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az alábbi gyűjtemény a Guinness Világrekordok Könyvében szereplő autós rekordokat vonultatja fel. Készülj, izgalmas képek következnek!

1. A leghosszabb autó

A leghosszabb autó Guinness-rekordját egy 30,5 méter hosszú limuzin tartja, melyet még 1986-ban épített egy Jay Ohrberg nevű amerikai autóőrült. A jármű 26 kerékkel, valamint saját helikopterleszállóval rendelkezik. A felszereltséghez egy hatalmas vízágy és egy ugródeszkával ellátott úszómedence is tartozik. A limuzint 2012-ben árverésre bocsátották.

A leghosszabb autó körülbelül 30 méteres, és van saját helikopterleszállója

2. A leggyorsabb autó a világűrben

A Tesla – és számos egyéb cég – alapítója, Elon Musk gyakran szerepel a híradásokban. 2018-ban egy Tesla Roadster világűrbe küldésével hívta fel magára a figyelmet. A jármű 7,24 mérföld/másodperces sebességet ért el, mely földi körülmények között körülbelül 40 000 km/h-nak felel meg.

Elon Musk cége, a Space X küldte a leggyorsabb autót a világűrbe

3. A legszőrösebb autó

A Maria Lucio Mugno tulajdonában lévő Fiat 500-ast 120 kilogramm szőr borítja. Az olasz férfi Indiából szerezte be az anyagot, melyre összesen 80 000 eurót, azaz közel 26 millió forintot költött. Elképesztő ötlet. Ami még megdöbbentőbb, az autónak van érvényes műszakija.

A legszőrösebb autón 120 kiló anyag van

4. A leghosszabb banánautó

A brit Steve Braithwaite 2011-ben került be a Rekordok Könyvébe: az elképesztő banánautó közel 7 méteres hosszúságú. A Big Banana névre keresztel járgányban egy V8-as motor dolgozik, végsebessége pedig 140 km/h.

A hatalmas banán közel 7 méter hosszú

5. A leghosszabb egybefüggő guminyom

Amikor a fiatalok megkapják a jogosítványt, megesik, hogy vesznek egy viszonylag olcsó autót, és próbálnak minél több gumit égetni. Ha valaki e teljesítményével szeretne bekerülni a Rekordok Könyvébe, akkor alaposan fel van neki adva a lecke. A csúcsot ugyanis a profi sofőr Norman Craig Breedlove állította fel, 1964 októberében. A 10 kilométeres csík egészen véletlenül keletkezett – Breedlove egyszerűen elvesztette az irányítást a jármű felett.

A leghosszabb keréknyom közel 10 kilométeres

6. A legnagyobb gumikból kirakott kép

A képen látható montázst 11 Hyundai Genesis felhasználásával hozták létre. Az abroncsokból kirakott kép 5,5 millió négyzetméteres területet foglal el. Az üzenetet egy űrhajós férfi kislánya írta, az apuka pedig az űrből képes volt elolvasni lánya sorait.

Ez a kép az világűrből is látszik

7. A legszűkebb párhuzamos parkolás

A britek híresen jól kezelik a párhuzamos parkolás kérdését. Nem meglepő, hogy onnan származik a Guinness-rekordot tartó Alastair Moffatt is. Az angol sofőr 2015-ben tolatott be egy Minivel egy akkora helyre, mely 34 centiméterrel volt szélesebb, mint maga az autó.

A legszűkebb parkolás rekordját a brit Alastair Moffatt tartja

8. A leggyorsabb autó

A Brit Királyi Légierő pilótája, Andy Green 1997-ben beírta magát a történelemkönyvekbe, amikor felállította az 1227 km/h-s sebességrekordot. A jármű ezzel átlépte a hangsebesség határát.

A földi sebességrekord 1227 km/h, melyet Andy Green tart
A földi sebességrekord 1227 km/h, melyet Andy Green tart

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Koenigsegg Regera
2019. szeptember 27.
Az Agera RS 2017-es rekordjánál mintegy 2,0 másodperccel jobban teljesített a Regera.

További hírek