Büntetőfékezett, dobálózott és a leállósávon előzött az önjelölt igazságosztó - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-30, 08:23

Félelmetes, miket képes kihozni a frusztráció az emberből.

Nem vette jó néven a Mercedes sofőrje az M3-as autópályán, hogy az előtte 130-135 km/órás tempóval közlekedő jármű szerinte túl lassan sorolt ki a külső sávba. A türelmetlen mercis ezért a fedélzeti kamerával szerelt jármű megelőzését követően szándékosan lassításra kényszerítette a mögötte érkezőt (magyarul büntetőfékezett), de ez még csak a kezdet volt. Az vitathatatlan, hogy a fedélzeti kamerás sofőr nem annyira igyekezett a jobbra tartást véghezvinni.

Az eset március 28-án, vasárnap történt a sztrádán, a dashcam által rögzített videót a Bp-i Autósok Közössége hozta nyilvánosságra, a felvételt az oldal egyik olvasója juttatta el a portálhoz.

„Nem tartottam be neki, egyszerűen csak vélhetően lassan húzódtam le. A büntetőfék mellett még egy 1,5 literes műanyag flakon is kiesett >véletlenül< a kocsijából, amit alig bírtam kikerülni. Majd az előtte közlekedő autót jobbról a leálló sávon előzte meg” – olvasható a videó mellé csatolt leírásban.

A mercis tette nem védhető, az esettől függetlenül viszont mindig figyeljünk a jobbra tartásra, ha lehetőségünk van rá, engedjük minél hamarabb magunk elé azt, aki gyorsabban szeretne menni nálunk. Így nem alakul ki feszültség a sofőrök között, és mindenki nyugodtan folytathatja az útját a saját kényelmes tempója szerint.

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a felvétel a rendőrség figyelmét is felkelti, arra hivatkozva esetleg nyomozást is indít az ügyben. 

Kapcsolódó írások

Kamion előtt büntetőfékező autós
2020. március 30.
90-nel ment a kamionos, amikor az előtte haladó autós nyomott egy satut.

További hírek