2023. január 26. | 14:03

A világbajnok F1-es pilótát igen érdekes helyszínen kapták lencsevégre.

Max Verstappen kétszeres világbajnok F1-es versenyző, aki jelenleg a világ legjobban kereső pilótája a műfajban. A 60 millió dolláros fizetésből így nem csoda, ha néha belefér egy-egy ínyencebb sportautó.

De tudjuk is róla, hogy szereti az autókat, hiszen egy egészen szép autógyűjteménye van, amit dédelgethet a versenyszezonokon kívül. Ebbe építhet most be egy újabb családtagot az „ellenséges csapat" márkájától.

Max ugye a Red Bull versenyzője, most viszont egy Ferrari SF90 Stradale próbálgatása közben videózták le Monaco városában. Emellett megjegyezték, hogy nem ez lenne az első autója Ferrari márkajelzéssel, hiszen gyűjteményében már van egy Monza SP2 is.

Egyelőre van is ideje próbálgatni az autót, hiszen a 2023-as szezon még messze nem kezdődött el. Az idénynyitó futamot március 5-én rendezik majd Bahreinben és várhatóan a november 26-án lesz az utolsó pontozás az Abu-Dzabi Nagydíjon.

Ha meg is veszi, akkor egészen idáig lesz ideje játszani az SF90 Stradaléval, ami jelenleg a maranellói márka egyik csúcsgépének számít. Nem csak a Ferrari házán belül nyújt igen komoly számokat a hibrid szupersportautó, de komoly ellenfeleket szorít magamögé.

Ez a Ferrari első plug-in hibrid modellje, amelynek meg is adták a módját. A közel ezer lóerős rendszerteljesítményhez egy négyliteres V8-as motort használnak, ami 7500-as fordulaton képes elképesztő 769 lóerő leadására.

Ezt segíti további három villanymotor, amelyek összesen 217 lóerőt tesznek hozzá a hajtáshoz, így jön ki a végleges 986 lóerős csúcsteljesítmény 800 Nm nyomaték mellett. Az összkerekes sportautó feltöltött állapotban 2,5 másodperc alatt futja a 0-100-at, ami elképesztő érték, de ehhez még egy rakás intelligens elektronika és műszer segítségére is szükség van.

 

Depositphotos