Hollywood megint felrúgta a realitást, kőkemény V blokk hangját játszották Vasember Audi e-tronja alá

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-05-03, 07:12

Ha hiperérzékeny vagy a spoilerekre ne aggódj, mert a Bosszúállók: Végjáték sztorijáról egy szó sem esik, csak a mesés hangon duruzsoló Audi e-tronról

Az új elektromos meghajtású SUV amerikai piacra dobásával természetes, hogy az Audi komoly marketing kampányt indított az e-tron széria népszerűsítésére. Az ilyen kampányok része a különféle online vagy offline platformokon hirdetés és ezzel párhuzamosan a termékelhelyezés is.

Audi e-tron GT koncepció

Mint ahogy eddig már több a Marvel stúdió által bemutatott filmben, az új Bosszúállókban is komoly szerepet kapott az Audi épp aktuális modelljeinek promóciója. Azonban kissé túltolták a dolgot, valószínűleg a cselekményhez túlságosan üres lett volna a hangtalan e-tron, ezért alákeverték egy tisztességes benzinmotor hangját.

„Tony Stark mutatta be a világnak az Audi R8-at 2008-ban és a Marvel fanok rendkívül elkötelezettek lettek a márka mellett. Most, hogy létrehoztuk az új teljesen elektromos hajtással szerelt Audi e-tron SUV-t, a korábbihoz hasonlóan heves reakciót várunk az elektromos meghajtású Audi e-tron GT koncepció láttán” – magyarázta a márka termékelhelyezésének okát, az Audi amerikai marketing igazgatója Loren Angelo.

Tony Stark R8

Nyilvánvalóan nem számít spoilernek ha elárulom azt, hogy az egyik jelenetben a milliárdos szuperhős Tony Stark hajtja meg az új Audit, csakúgy, mint az eddigi epizódokban. A legújabb filmben jórészt az Audi elektromos járműveié a főszerep, azonban a hangmérnökök elképesztően bagatell hibát vétettek a verda „hangszerelését” illetően. Hacsak nem Tony brummogott a volán mögül, Trabarnát megszégyenítő tehetséggel.

El kell ismerni, az Audi igen komoly marketinget tol az elektromos járműveinek népszerűsítésére, még ha azok csak igen korlátozottan elérhetőek is. Hirdetik minden platformon, ötletes és maradandó marketingkampányokat készítenek, ami tulajdonképpen globális szempontból egyedinek is mondható az elektromos autók piacán, egyelőre.

Az is tény, hogy kissé fura a kivitelezés, talán lehetne ésszerűbb. Nem világos, hogy miért olyan modelleket promóz a négykarikás gyártó, mint az e-tron GT és a Sportback, amik még közel sem elérhetőek a vásárlók számára, szemben az e-tron SUV-vel. Bár ha jobban belegondolok, a szereplők közül nem a Vasembernek lenne szüksége a szabadidő autó nyújtotta tágas utastérre.

Hulk kocsiban

Ami viszont teljesen abszurd, az az e-tron mozgása alá kevert érces motorhang. Értem én, hogy a Marvel univerzumban néhány dolog nem úgy működik, mint a valóságban, de azért az alapvető szabályok, mint... igazából nincsenek is szabályok. De ettől még az Audi termék promóciója félreérthető és nem biztos jó irány, hiszen ez egy megerőszakolt kamu effekt a high-tech verdához. Ráadásul azok, akik nincsenek teljesen tisztába az épp bemutatott koncepcióautókkal, azt sem tudják meg a jelenetből, hogy elektromos autót látnak éppen.

Nem tudom, hogy a film készítői önállóan keverték-e fel az autó hangját, vagy esetleg Audi is segített a megfelelő motorhang kiválasztásában. Azt viszont nehéz elhinni, hogy az autógyártó, ami nyilván jelentős összeggel támogatta az alkotást, ne tudott volna az utólagos hangolásról.

Végül is jobb, mint a semmi. Szerinted?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.

További hírek