szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ilyen aranyos lakóautót még biztosan nem láttál!

2020. március 04. | 13:54

Nézd meg, mi történt ezzel a Volkswagen Bogárral!

Társszerző: Hajdu Balázs

Egy kaliforniai cég a hetvenes években merész gondolattal állt elő, és lakóautóvá alakítottak egy legendás Volkswagen Bogarat. A Volkswagen Super Bugger névre hallgató konstrukció az egyik legaranyosabb, egyben legfurcsább ebben a kategóriában.

A fenti videóban látható lakóautóhoz egy 1969-es Volkswagent használtak fel. Az autót aprólékosan felújították, foglalkoztak a festéssel, a karosszériával és a motorral is. Sok eredeti VW Bugger nem szaladgál az utakon, ám a sablonok felhasználásával te is létrehozhatod a sajátodat. Előre szólok, hogy ne számíts könnyed barkácsolásra!

A szóban forgó jármű néhány alkatrésze eredeti. A felnik például ide tartoznak, ablaktörlőket viszont nem gyártott a kaliforniai vállalat. A műszaki alkalmassághoz azonban ablaktörlő-lapátok is szükségesek, így ezek külön kellett felszerelni. Ha ránézel erre a lakóautóra, akkor eszedbe juthat, hogy lehetett még pár szabályozási kérdés, aminek meg kellett feleltetni az első útja előtt.

A lakóautón belül egy Volkswagen műszerfalat és egy eredeti kormányt találsz. A négyhengeres, 1,6-os, 60 lóerős farmotorhoz egy négysebességes kézi váltó párosul. Nyilván nem egy versenyautó, viszont a felszereltsége egész jónak mondható. Négy személy számára van bent ülőhely, egy kisméretű mosogató, egy tűzhely, valamint egy étkezőasztal. Ha az asztalt leengeded, akkor két személy akár le is tud feküdni. A WC és a zuhanyzó ugyan hiányzik, de ebből a méretből ennyit lehetett kihozni. Szerintem elképesztő, hogy az egészet a Bogár eredeti karosszériája köré építették.

Ha hasonlót látsz az utakon, fotózd le és küldd be nekünk!

A Dacia Spring Concept Európa legolcsóbb elektromos autója lehet Plug-in hibridként is menő a Skoda Octavia RS iV

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!