Colin Furze (akire a britek nemes egyszerűséggel csak feltalálóként hivatkoznak) épített magának egy házilag fabrikált James Bond autót. A kocsi elejére lángszórók, a hátuljára pedig golyószórók kerültek, de egyéb trükköket is tud a homemade szuperautó.

Lángszórókat használó BMW
Fotó: Bav Media

Furze előbb 4000 fontért vásárolt egy BMW Z3-at, majd elvégezte a fejébe vett módosításokat, összesen 7000 fontot költött a projektre, az átalakításokkal viszonylag gyorsan, öt hét alatt végzett. A lángszórók teszik a dolgukat rendesen, simán meg lehet velük grillezni Akár füstbe lehet borítani az utasteret, ez egyfajta álcázás, a külső szemlélő ilyenkor képtelen megmondani, ki ül a volánnál, a ködösítés miatt ugyanis az illető arca nem látszik. A Top Gear stábját erősítő Stig nem is habozott, kipróbálta a füstokádó funkciót. Mondjuk neki nincs szüksége semmilyen álcára, mivel a fehér overallos figura (szinte) soha nem veszi le a bukósisakját.

Colin Furze és Stig a speciálisan átalakított BMW Z3 mellett
Fotó: Bav Media

Furze arra is gondolt, mi van, ha menekülni kell az autóval. A megoldás a következő lett: beszerelt az autóba egy kisebb olajtartályt és egy olajfecskendező rendszert. A járművezető a környezetéből kirívó piros gomb megnyomásával olajat tud spriccelni a gumiabroncsokra, ezek felülete így csúszósabbá válik. Egy jó sofőr pedig előnyt tud kovácsolni magának ebből a helyzetből, vagy ha nem, akkor legalább bemutathat néhány stílusos drift-gyakorlatot. Ahogy azt Stig is tette.

Egy titkos kapcsoló is van a kocsiban, a sebességváltó rúd tetején fel kell hajtani a fedelet, aztán meg kell nyomni a piros gombot. Ha így teszünk, akkor a kocsi kekszet lő ki a régi típusú autórádió fejegységből. Szegény Stig nem tudott mit kezdeni az édességgel, inkább megszabadult tőle.

Stig a speciálisan átalakított BMW Z3 volánjánál
Fotó: Bav Media

A speciális BMW-nek egy rejtett ötödik kereke is van, ami párhuzamos parkolásnál nagy segítséget jelenthet, és állítólag a célzást is megkönnyíti, amikor az ember aktiválja a golyószórókat.