Top 6 alulértékelt filmes autó

Közzétéve:
2019-09-08, 10:50

Nem csak a Halálos iramban verdáiról kellene beszélni.

Szinte mindenki ismeri James Bond DB5-ösét, vagy az időutazó DeLorean DMC-t, sokan vágynak A Szállítóban Jason Statham által használt 7-es BMW-re is, ám vannak olyan járgányok, melyek nem kapták meg a kellő figyelmet, pedig nagy bevételű filmekben szerepeltek, és legalább olyan izgalmas autók. Igaz, nem mindegyikkel hajtottak végre eszelős üldözést, nem mindet lökték egy folyóba, ám a jelenlétük mégis sokat adott a film hangulatához. Íme néhány ezek közül, szubjektív listába szedve.

6. Alulértékelt filmes autók – Arthur Weasley Ford Angliája (Harry Potter és a Titkok Kamrája)

A hatodik helyen egy olyan autó szerepel, mely semmiképpen sem nevezhető veretős izomautónak. A ’60-as években gyártott családi járgányban egy ezres motor dohogott, mégis igazi ikon lett a Harry Potter sorozatban, hiszen elképesztően menő funkciói voltak. Tudott repülni, akár láthatatlanul is, és ami a legfontosabb, hogy volt lelke. Ez pedig semmiképp nem lebecsülhető egy olyan ember számára, aki szereti az autókat.

Harry Potter Ford Anglia elölről

5. Alulértékelt filmes autók – Eggsy London Taxija (Kingsman: Az aranykör)

Az ötödik helyre egy olyan jármű csúszott be, melyben alaphelyzetben aztán tényleg semmi érdekes nincs. Millió és egy fut belőle London utcáin, buflák formaterve és fekete színe van ennek a taxinak. Az LTI Fairway modellekben négyhengeres motorok dolgoznak, legérdekesebb részletük talán a hátrafelé nyíló hátsó ajtók. A Kingsman filmekben azonban eléggé felturbózták őket, néhány másodperc alatt igazi hátsókerekes csapatós autóvá tudtak átalakulni. Taron Egerton (Eggsy) a második részben például Jaguar SUV-k elől menekült egy ilyennel, és hát be kell vallani, elég ütős jelenetek voltak ezek.

Kingsman film London taxi

4. Alulértékelt filmes autók – Jack Reacher és a Chevelle SS (Jack Reacher)

A Chevrolet izomautója a negyedik helyen végzett, mely legyűrt egy fáradt Audit és néhány rendőrautót a Jack Reacher filmben. Az 1970-es évjáratú, V8-as motorral szerelt jármű a Ford Mustang árnyékában élt, ám ebben a filmben fontos szerepet kapott. Nagy kár, hogy ez sem úszta meg lezúzás nélkül a versenyt.

Jack Reacher film üldözés jelenet

3. Alulértékelt filmes autók – Doctor Strange Lamborghini Huracán (Doctor Strange)

A V10-es sportautó pont illett a doktor egyéniségéhez, ráadásul nagyon fontos szerepe volt abban, hogy az lett belőle, aki. Ezért is fért fel a dobogó legalsó fokára, na meg persze azért, mert közel 600 lóerős, és mert 3,4 másodperc körül van százon. Ráadásul a formaterve is nagyon ütős, bár ez szinte mindegyik Lamborghini modellről elmondható.

Doctor Strange Lamborghini Huracán filmes autó

2. Alulértékelt filmes autók – Batman Mercedes Vision GT-je (Az Igazság Ligája)

Az ezüstérmes nálam a Bruce Wayne által hajtott Mercedes koncepció lett, mely nagyon izgalmas formatervet kapott. Felfele nyíló ajtajai az SL-szériára utalnak, hatalmas géptetején pedig meg lehetne rendezni egy kispályás focibajnokságot. Az egyik legjobb prezentációja ez annak a párbeszédnek, hogy:

 „- Neked mi a szupererőd?
- Gazdag vagyok.”

Batman filmes autó Mercedes koncepicó

1. Alulértékelt filmes autók – John Wick Mustangja (John Wick)

A győztes autó a John Wick által tulajdonolt 1969-es Boss 429-es Mustang, melyet galád módon elloptak tőle. Számos más filmben szerepeltek Mustangok, például a Bullitban és a Tolvajtempóban is, csak hogy néhányat említsek. Ebben a filmben is inkább az eszmei értéke számít az autónak, mintsem a fizikai képességei. Nem annyira a csapatáson van a hangsúly, hanem hogy értékelik a járművet, mint művészeti tárgyat.

John Wick film Ford Mustang

Ha pedig már a filmekről van szó, nézd meg ezt az Alapjárat videót, melyben egy pöpec kis üldözési jelenet is van!

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek