Top 6 alulértékelt filmes autó

Közzétéve:
2019-09-08, 10:50

Nem csak a Halálos iramban verdáiról kellene beszélni.

Szinte mindenki ismeri James Bond DB5-ösét, vagy az időutazó DeLorean DMC-t, sokan vágynak A Szállítóban Jason Statham által használt 7-es BMW-re is, ám vannak olyan járgányok, melyek nem kapták meg a kellő figyelmet, pedig nagy bevételű filmekben szerepeltek, és legalább olyan izgalmas autók. Igaz, nem mindegyikkel hajtottak végre eszelős üldözést, nem mindet lökték egy folyóba, ám a jelenlétük mégis sokat adott a film hangulatához. Íme néhány ezek közül, szubjektív listába szedve.

6. Alulértékelt filmes autók – Arthur Weasley Ford Angliája (Harry Potter és a Titkok Kamrája)

A hatodik helyen egy olyan autó szerepel, mely semmiképpen sem nevezhető veretős izomautónak. A ’60-as években gyártott családi járgányban egy ezres motor dohogott, mégis igazi ikon lett a Harry Potter sorozatban, hiszen elképesztően menő funkciói voltak. Tudott repülni, akár láthatatlanul is, és ami a legfontosabb, hogy volt lelke. Ez pedig semmiképp nem lebecsülhető egy olyan ember számára, aki szereti az autókat.

Harry Potter Ford Anglia elölről

5. Alulértékelt filmes autók – Eggsy London Taxija (Kingsman: Az aranykör)

Az ötödik helyre egy olyan jármű csúszott be, melyben alaphelyzetben aztán tényleg semmi érdekes nincs. Millió és egy fut belőle London utcáin, buflák formaterve és fekete színe van ennek a taxinak. Az LTI Fairway modellekben négyhengeres motorok dolgoznak, legérdekesebb részletük talán a hátrafelé nyíló hátsó ajtók. A Kingsman filmekben azonban eléggé felturbózták őket, néhány másodperc alatt igazi hátsókerekes csapatós autóvá tudtak átalakulni. Taron Egerton (Eggsy) a második részben például Jaguar SUV-k elől menekült egy ilyennel, és hát be kell vallani, elég ütős jelenetek voltak ezek.

Kingsman film London taxi

4. Alulértékelt filmes autók – Jack Reacher és a Chevelle SS (Jack Reacher)

A Chevrolet izomautója a negyedik helyen végzett, mely legyűrt egy fáradt Audit és néhány rendőrautót a Jack Reacher filmben. Az 1970-es évjáratú, V8-as motorral szerelt jármű a Ford Mustang árnyékában élt, ám ebben a filmben fontos szerepet kapott. Nagy kár, hogy ez sem úszta meg lezúzás nélkül a versenyt.

Jack Reacher film üldözés jelenet

3. Alulértékelt filmes autók – Doctor Strange Lamborghini Huracán (Doctor Strange)

A V10-es sportautó pont illett a doktor egyéniségéhez, ráadásul nagyon fontos szerepe volt abban, hogy az lett belőle, aki. Ezért is fért fel a dobogó legalsó fokára, na meg persze azért, mert közel 600 lóerős, és mert 3,4 másodperc körül van százon. Ráadásul a formaterve is nagyon ütős, bár ez szinte mindegyik Lamborghini modellről elmondható.

Doctor Strange Lamborghini Huracán filmes autó

2. Alulértékelt filmes autók – Batman Mercedes Vision GT-je (Az Igazság Ligája)

Az ezüstérmes nálam a Bruce Wayne által hajtott Mercedes koncepció lett, mely nagyon izgalmas formatervet kapott. Felfele nyíló ajtajai az SL-szériára utalnak, hatalmas géptetején pedig meg lehetne rendezni egy kispályás focibajnokságot. Az egyik legjobb prezentációja ez annak a párbeszédnek, hogy:

 „- Neked mi a szupererőd?
- Gazdag vagyok.”

Batman filmes autó Mercedes koncepicó

1. Alulértékelt filmes autók – John Wick Mustangja (John Wick)

A győztes autó a John Wick által tulajdonolt 1969-es Boss 429-es Mustang, melyet galád módon elloptak tőle. Számos más filmben szerepeltek Mustangok, például a Bullitban és a Tolvajtempóban is, csak hogy néhányat említsek. Ebben a filmben is inkább az eszmei értéke számít az autónak, mintsem a fizikai képességei. Nem annyira a csapatáson van a hangsúly, hanem hogy értékelik a járművet, mint művészeti tárgyat.

John Wick film Ford Mustang

Ha pedig már a filmekről van szó, nézd meg ezt az Alapjárat videót, melyben egy pöpec kis üldözési jelenet is van!

Forrás:

További autós hírek

A lehető legrosszabb pillanatban, egy lejtőn ment tönkre egy teherautó fékje – szúrta ki afelvételt az origo.hu Miután a sofőr…

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

A francia városban erősen esett az eső, az autós pedig a rossz látási viszonyok között vakon követte a GPS-t. Amikor…

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Ford T-Model kisgyerekkel fotózva
2018. október 08.
Galamb József makói mérnök nagy szakmai diadala volt, amikor 1908. október 8-án kigördült az első Ford T-Model a gyár szerelőcsarnokából.
1958 Continental Mark III, piros kabrió, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 28.
1958-ban a Ford megpróbálta feléleszteni a haldokló Continental divíziót. A Mark II utódjául egy költséghatékony 7,0 literes yachttal állt elő, ami 1958-ban a Mark III-ban teljesedett ki