csütörtök - 2023. március 23.
2.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Top 6 alulértékelt filmes autó

2019. szeptember 08. | 11:50

Nem csak a Halálos iramban verdáiról kellene beszélni.

Szinte mindenki ismeri James Bond DB5-ösét, vagy az időutazó DeLorean DMC-t, sokan vágynak A Szállítóban Jason Statham által használt 7-es BMW-re is, ám vannak olyan járgányok, melyek nem kapták meg a kellő figyelmet, pedig nagy bevételű filmekben szerepeltek, és legalább olyan izgalmas autók. Igaz, nem mindegyikkel hajtottak végre eszelős üldözést, nem mindet lökték egy folyóba, ám a jelenlétük mégis sokat adott a film hangulatához. Íme néhány ezek közül, szubjektív listába szedve.

6. Alulértékelt filmes autók – Arthur Weasley Ford Angliája (Harry Potter és a Titkok Kamrája)

A hatodik helyen egy olyan autó szerepel, mely semmiképpen sem nevezhető veretős izomautónak. A ’60-as években gyártott családi járgányban egy ezres motor dohogott, mégis igazi ikon lett a Harry Potter sorozatban, hiszen elképesztően menő funkciói voltak. Tudott repülni, akár láthatatlanul is, és ami a legfontosabb, hogy volt lelke. Ez pedig semmiképp nem lebecsülhető egy olyan ember számára, aki szereti az autókat.

5. Alulértékelt filmes autók – Eggsy London Taxija (Kingsman: Az aranykör)

Az ötödik helyre egy olyan jármű csúszott be, melyben alaphelyzetben aztán tényleg semmi érdekes nincs. Millió és egy fut belőle London utcáin, buflák formaterve és fekete színe van ennek a taxinak. Az LTI Fairway modellekben négyhengeres motorok dolgoznak, legérdekesebb részletük talán a hátrafelé nyíló hátsó ajtók. A Kingsman filmekben azonban eléggé felturbózták őket, néhány másodperc alatt igazi hátsókerekes csapatós autóvá tudtak átalakulni. Taron Egerton (Eggsy) a második részben például Jaguar SUV-k elől menekült egy ilyennel, és hát be kell vallani, elég ütős jelenetek voltak ezek.

4. Alulértékelt filmes autók – Jack Reacher és a Chevelle SS (Jack Reacher)

A Chevrolet izomautója a negyedik helyen végzett, mely legyűrt egy fáradt Audit és néhány rendőrautót a Jack Reacher filmben. Az 1970-es évjáratú, V8-as motorral szerelt jármű a Ford Mustang árnyékában élt, ám ebben a filmben fontos szerepet kapott. Nagy kár, hogy ez sem úszta meg lezúzás nélkül a versenyt.

3. Alulértékelt filmes autók – Doctor Strange Lamborghini Huracán (Doctor Strange)

A V10-es sportautó pont illett a doktor egyéniségéhez, ráadásul nagyon fontos szerepe volt abban, hogy az lett belőle, aki. Ezért is fért fel a dobogó legalsó fokára, na meg persze azért, mert közel 600 lóerős, és mert 3,4 másodperc körül van százon. Ráadásul a formaterve is nagyon ütős, bár ez szinte mindegyik Lamborghini modellről elmondható.

2. Alulértékelt filmes autók – Batman Mercedes Vision GT-je (Az Igazság Ligája)

Az ezüstérmes nálam a Bruce Wayne által hajtott Mercedes koncepció lett, mely nagyon izgalmas formatervet kapott. Felfele nyíló ajtajai az SL-szériára utalnak, hatalmas géptetején pedig meg lehetne rendezni egy kispályás focibajnokságot. Az egyik legjobb prezentációja ez annak a párbeszédnek, hogy:

 „- Neked mi a szupererőd?
- Gazdag vagyok.”

1. Alulértékelt filmes autók – John Wick Mustangja (John Wick)

A győztes autó a John Wick által tulajdonolt 1969-es Boss 429-es Mustang, melyet galád módon elloptak tőle. Számos más filmben szerepeltek Mustangok, például a Bullitban és a Tolvajtempóban is, csak hogy néhányat említsek. Ebben a filmben is inkább az eszmei értéke számít az autónak, mintsem a fizikai képességei. Nem annyira a csapatáson van a hangsúly, hanem hogy értékelik a járművet, mint művészeti tárgyat.

Ha pedig már a filmekről van szó, nézd meg ezt az Alapjárat videót, melyben egy pöpec kis üldözési jelenet is van!

Az erdő mélyéről került elő egy 1964-es Jaguar E-Type Egy 3 kerekű, 700 köbcentis angol halálosztó – 1970 Bond Bug 700ES

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!