2024. január 24. | 15:03

Újjáéleszti a Frontera nevet a német márka. Az új generáció idén érkezik, méghozzá nem csak egy hagyományos terepjáró személyében.

A múlt heti sajtóreggelin elhangzott, hogy milyen új modellekre készülhetünk idén a német márkától. Akkor azonban a regionális és magyar képviselet nem akarta még megosztani, hogy milyen nevű modellek válthatják a rövid karrier után nemsokára nyugdíjba vonuló Crossland és Grandland hobbiterepjárókat.

Most az egyik utódról lehullt a lepel, pontosabban fellibbent. Kiderült ugyanis, hogy visszatér a Frontera név, amelyet az Opel 1991-től 2004-ig, két generáción keresztül használt a valódi terepjárós képességekkel felruházott SUV-ján.

Így 20 év kihagyás után sok kérdés merülhet fel bennünk, ám egyelőre a legtöbbre nem kapunk választ. Az Opel bejelentése ugyanis legfőképp csak arról szól, hogy ez lesz az idei egyik újdonság a beígért nyolcból.

Például azt is csak sejteni lehet, hogy a Grandland helyére érkezik majd, hisz a két kidobni tervezett névből ez volt a nagyobb – ahogy a Frontera sem számított csöppségnek a maga idejében. A másik, amit már a sajtótájékoztatón is megemlítettek nekünk, hogy – a többi frissességhez hasonlóan – biztosan elérhető lesz tisztán elektromos hajtással is.

Az állítások szerint letisztult, ámde robosztus dizájnra számíthatunk, valamint a cég első sorozatgyártású modellje lesz, amely megkapja az új „Blitz” Opel-emblémát. Ezek mellett nagy térkínálatra és sokoldalúságra kapunk ígéretet, hogy az aktív életmódú ügyfelek megtalálják benne számításaikat.

A cél egyértelmű: korrekt áron kínálni kompromisszummentes mobilitást. Az első hivatalos képeket az autó konkrét kinézetéről a következő hetekben mutatja meg az Opel, ahogy részletesebb adatokat is ekkor várhatunk róla.

Opel