Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Volvónál is rákattantak a hobbiterepjárókra, de nem akarják elengedni a kombikat sem

2023. június 23. | 09:18

A vezetőség azt mondta, hogy a márka hagyományait nem akarják feláldozni.

Lassan az egész autóipar lefekszik az SUV-k előtt. Hiszen a piacnak jelenleg ez kell, és a gyártók profitot akarnak termelni, így igyekeznek kielégíteni az igényeket.

Ha most ezzel lehet profitot termelni, akkor ezt fogják csinálni. Emiatt néhány gyártó a kisebb, észszerűbb modelljeit, illetve szedán és kupé modelljeit beszántja, hogy nagyobb kapacitása legyen a hobbiterepjáróknak.

Hasonló folyamaton megy most át a Volvo is, bár egy interjúban a márka egyik vezetője sokakat megnyugtatott. Elmondta, hogy bár fontosak számukra az SUV-k üzleti szempontból, de a hagyományokkal nem akarnak szakítani.

Ezért úgy döntöttek, hogy még ha a hobbiterepjárók is dominálják a palettát, legalább egy kombi modell akkor is maradni fog. Arról viszont nem mondhatott többet, hogy ez melyik lesz pontosan és milyen kivitelben.

Hozzátette, hogy bár a kombik piaca egyre korlátozottabbnak tűnik, ők még mindig látják a műfajban a potenciált. Hozzátette, hogy főleg Európában voltak mindig keresettek ezen modelljeik.

Hogy mi várható ezen a fronton, milyen autót épít fel a kínai háttérrel rendelkező svéd márka a Geely platformjára, azt nem tudni, de pletykák már vannak. Bizonyos sajtóértesülések szerint a következő kombi már elektromos lehet.

Ezzel pedig az Audi A6 e-tron Avant babérjaira törhet a Volvo, bár még egyik sincs kilátásban. Az A6 e-tron Avantról egyelőre annyit tudni, hogy nem sokkal a szedán után érkezik majd az Audi kínálatába.

Volvo
Az ország talán legegyedibb rendszámával közlekedett ez a Passat Piros lámpán át vetődött a robogós futár elé, még csak nem is lassított - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!