2023. november 15. | 13:41

Nevetséges próbálkozásokkal hívta fel magára a figyelmet egy autós a forgalomban Szegeden.

Sok autórajongó azért szereti a BMW-t, mert egy-két újabb példától eltekintve hű maradt hátsókerék-meghajtási elvéhez. Sajnos ahogy telik az idő, egyre többen és egyre könnyebben férhetnek hozzá egyre erősebb modellekhez, a tudás azonban nem jön automatikusan a jelvénnyel.

Ezt bizonyította már korábban egy gyűjtés a BP-i Autósoktól, amiben rögtön három, Bömössel szerencsétlenkedő sofőrt is megnézhetünk. A legújabb delikvens azonban rajtuk is túltett.

Az eseménysor a szegedi Huszár Mátyás rakparton zajlott, ahol egy ezüst színű E46-os 3-as BMW-vel szeretett volna vezetője pár helyben megfordulást előadni. Önzáró differenciálmű és tudás híján azonban csak kínos szenvedés lett a mutatványból.

Tovább tetézte a bajt, hogy mindezt a forgalomra fittyet hányva adta elő. Konkrétan előbb megijesztette, majd feltartotta a többi autóst, akik csak dudálással tudták kifejezni nemtetszésüket.

A videó ugyan alig több mint fél perc hosszúságú, így is háromszor égeti a gumik helyett magát az önjelölt Ken Block, aki jobban tette volna, ha otthon marad inkább Need for Speedezni a gép előtt, vagy maximum egy elhagyatott, üres placcon gyakorolja a fánkozás művészetét.

Hab a tortán, hogy a hangokból ítélve a kipufogó sem gyári állapotú, bár a repedt fazék effekt miatt nehéz eldönteni, hogy valamiféle házilagos megoldással vagy simán kilyukadt dobbal vesz részt a forgalomban a jobb sorsra érdemes E46-os. Bár így legalább, ha már nem jól sült el a próbálkozás, a hang is megfelelő minőséget biztosít hozzá.

A videó vége azért még hagy pár kérdőjelet, mert utolsó próbálkozásként láthatjuk, hogy a kormányt rángatva igyekszik „eldriftelni” a helyszínről a mutatványos, ám még az utolsó pillanatban is megcsúszik. Reméljük, próbálkozásai ellenére végül nem tört össze senkit, és Szeged is nyugodtan alhatott tőle.

@szeged365

Napi pofátlan: kis híján balesetet okozott a Huszár Mátyás rakparton driftelő sofőr

♬ eredeti hang – Szeged365 - Szeged365
Depositphotos