2020. február 29. | 18:05

Igen érdekes témába futottam bele a napokban, amit nem is igazán értettem, mivel nem támasztották alá.

Egyik nap ebéd közben érdekes téma csapta meg a fülemet a szomszéd asztaltársaságtól. Két Formula-1-es szurkoló éppen azon „vitázott”, hogy ha Sebastian Vettelnek nem lenne három gyermeke, akkor simán letolta volna Leclercet, mivel emiatt  körülbelül 4-6 tized másodperccel lassabb köridőkre képes. Az eszmefuttatás ezen pontján majdnem beesetem az asztal alá, mivel tudományos magyarázattal nem tudták meggyőzni egymást az igazukról. Legalábbis, amíg ebédeltem, addig nem sikerült dűlőre jutni, pedig elég lassan falatozom általában.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Családi vakáció. Family vacation. ???‍???

Norbert Michelisz (@nmichelisz) által megosztott bejegyzés,

Én úgy gondolom, hogy ezt nem lehet általánosítani és nem is kell messzire menni egy ellenpéldáért. Michelisz Norbi ugyanis két gyönyörű kislány apukájaként nyerte meg a WTCR-t, vagyis a Túraautó-Világkupát. Ezen kívül a Hyundai pilótája több interjúban is elmondta, hogy a család előtérbe került nála, de nem érzi, hogy emiatt lassabb lenne, sőt, inkább jobb teljesítményre képes. Mióta apuka lett, másképp áll a versenyzéshez, mert átértékelte, hogy mi is az igazán fontos. Mira születése előtt rágörcsölt egy-egy futamgyőzelemre, azóta már másképp akar teljesíteni. Szerintem felszabadultabb lett és nem az „életéért küzd”, hanem élvezi.

Visszakanyarodnék a Száguldó Cirkuszhoz, amiből a korábban indult elmélkedés kirobbant. A jelenlegi mezőny átlag életkora igen alacsony, így nem meglepő, hogy csupán 5 pilóta tapasztalhatja meg milyen érzés apának lenni.

Kezdem a sort a jégembernél, Kimi Räikkönennél, akinek két csodás gyermeke is van, mégis a szezon végén jóval előrébb végzett Giovinazzinál. Romain Grosjean ugyan az összetett tábla alján látható, Magnussen mögött, bár kétlem, hogy azért mert a franciát várja otthon két „utóda”. Danyiil Kvjat kislánya 2019 augusztusában érkezett, a szezon második felében nem igazán volt kiemelkedő eredménye, korábban a Német Nagydíjon felállhatott a dobogó legalsó fokára, akkor párja még csak várandós volt. Sergio Pérez 2016-ban és 2017-ben is az összetett tabella 7. helyén végzett, ez még fia érkezése előtt volt, aki tavaly lett 1 éves. Apukája ekkor a 10. helyen végzett, két ponttal Ricciardo mögött. Szóval abban simán benne van, hogy az a bizonyos 2 tized (gyermekenként) bejátszott, vagy nem...

Végül, de nem utolsó sorban az értekezés főszereplője, Sebastian Vettel következik, aki 3 gyerek büszke édesapja és nem mellesleg négyszeres világbajnok. Címeit 2010 és 2013 között szerezte még első lánya Emilie 2014 januári születése előtt, azóta felesége még két gyermekkel ajándékozta meg a németet. Vettel szemmel láthatóan nem igazán érzi a dörgést az utóbbi években.

Viszont én még továbbra is állítom, hogy nem a gyermekei miatt lassú vagy összeszedetlen. Rengeteg dolog szerepet játszhat ebben, és ahogy Michelisz Norbi példájából látszik, nem lehet általánosítani. Nyilván megváltozik az ember élete, miután apa lesz, de ezt mindenki másképp éli meg.

Írd meg kommentbe, hogy mit gondolsz erről!

Formula 1

  • Címkék:
  • F1