F1: Rekordnak számító 22 versenyt rendeznek jövőre

Közzétéve:
2019-08-29, 15:11

A nyári szünet után megérkezett a 2020-as versenynaptár tervezete.

A példátlan 22 futamot tartalmazó ideiglenes versenynaptárat még jóvá kell hagynia az FIA Motorsport Világtanácsának az október 4-én tartott ülésen. Ebből látszik, hogy a Formula-1 70. szezonja a március 15-én megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjjal kezdődik és a november 29-i Abu Dhabiban megrendezésre kerülő zárófutammal ér véget.

Két új helyszín is megtalálható a tervezetben, ez nem meglepő, hiszen az Alapjárat is írt ezekről korábban. Vietnám a 34. ország, ahova ellátogat az FIA Formula-1 világbajnokság, április 5-én pedig a káprázatos fővárosban, Hanoiban bőgnek majd fel a motorok.

A 2019-es Magyar Nagydíj rajtja

A nagy visszatérő azonban kétségtelenül a Holland Nagydíj lesz, ugyanis 35 év után ismét ellátogat az F1 Zandvoortba. Ennek Max Verstappen szurkolói nagyon örülhetnek. Fel áll a karomon a szőr, ha belegondolok milyen hangulat lesz majd a lelátókon. Ott rendezik majd május 5-én a szezon első európai futamát.

A Magyar Nagydíj a 2020-as versenyszezon 13. futama lesz, melyet augusztus első hétvégéjén rendeznek majd, hasonlóan az ideihez. Valamint ismét a Hungaroringről mennek nyaralni a pilóták.

A 2020-as Formula-1-es szezon tervezete

2019-ben volt feszültség néhány helyszín körül. Végül Ausztrália, Nagy-Britannia és Spanyolország is meghosszabbította a szerződését, csakúgy mint a kimondottan látványos és számomra kedves Azerbajdzsán. Mexikó is rendez a következő három évben futamot.

Remélem, hogy a következő hétvégén 90. alkalommal megrendezésre kerülő Olasz Nagydíj jövője is rendeződik. Ugyanis elképzelhetetlennek tartom az F1-et olasz futam nélkül, nem mellesleg a Ferrari sem hagyná szó nélkül...

Úgy gondolom, hogy meg van rá az esély, hogy 1-2 héttel tologatnak majd pár versenyt, bár nem nagyon van hová... Furcsa, hogy több futam lesz, de mégsem nyúlik el a szezon.

Hasonló témájú cikkeink:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma 1-es rajt Monacóban
2020. január 02.
Hamilton simán világbajnok lett hatodszor is – észrevetted, hogy közben rekordok dőltek meg?
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek