Így fest a DTM 2019-es naptára a Hungaroring nélkül

Közzétéve:
2018-12-24, 10:00

A Német Túraautó Bajnokság 2019-es naptárát már korábban kihirdették, azonban akad néhány érdekesség, ami a széria háza táját érinti.

A Német Túraautó Bajnokság 2019-es versenynaptára:

  1. Hockenheim - május 3-5.
  2. Zolder - május 17-19.
  3. Misano - június 7-9.
  4. Norisring - július 5-7.
  5. Assen - július 19-21.
  6. Brands Hatch - augusztus 10-11.
  7. Lausitzring - augusztus 23-25.
  8. Nürburgring - szeptember 13-15.
  9. Hockenheim - október 4-6.

Ahogy láthatod, a következő versenyszezon már megszokott módon Hockenheimben kezdődik május első hétvégéjén és ugyanott is zárják az évadot októberben. 2019-ben tíz helyett kilenc fordulót tartanak.

Ebben van két új helyszín is, ahova ellátogat majd a DTM mezőnye, Belgiumban, Zolderben is felbőgnek majd a motorok, illetve a holland fordulónak ezúttal nem Zandvoort ad otthont, hanem Assen. Idén hatalmas sikert aratott az éjszakai Misanói forduló augusztusban. Jövőre azonban június elején látogatnak majd az olasz tengerpartra.

a Hockenheim-i stadion a DTM mezőnyével

2018-ban június elején látogatott a Hungaroringre a Német Túraautó Bajnokság, azonban négy év után ismét kiveszik a pályák listájáról, illetve ami nagyobb meglepetés számomra, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Red Bull Ringi állomás is kikerült a sorból.

Ezen kívül a betétszériákban is lesz változás, ugyanis az F3-as Európa-bajnokság összeolvad a GP3-mal, és a Formula-1-el fog utazni. Azonban a DTM kísérőjeként megjelenik egy egyedülálló kezdeményezés, a W Series, egy kifejzetten nők számára életre hívott formaautós versenysorozat, amely az első hat állomáson lesz majd jelen. Nagyjából a Formula-3-as autókkal vannak egy szinten ezek a hatsebességes Tatuus T-318-as gépek. A meghajtásról az Autotecnica Motori 1,8 literes négyhengeres turbómotorja fog gondoskodni. Biztonsági okokból mindegyiken lesz glória, csakúgy, mint az F1-es gépeken.

A másik érdekesség, hogy jövőre a DTM két közös bemutatóversenyt tervez a japán Super GT bajnoksággal, melyek idejéről és helyszínéről később lesz bővebb információ.

A DTM új gyártója az Aston Martin

Engem személy szerint meglepett még a Mercedes távozása a sorozatból, helyére az Aston Martin érkezik, ami nagyon jól jön az egyre inkább terjeszkedő sorozatnak.

Forrás:

DTM

További autós hírek

Az oroszországi Szegezsánál vette videóra minden autós rémálmát egy autós – szúrta ki aSzabályosan, nyugodtan haladt, egészen addig, míg észre…

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a Kommunikációs Osztálya 2019. november 11-én egy egész napos programot szervezett Budapesten, a Than Károly…

Tényleg elképesztő anyagokat küldtök mostanság és egyre durvábbak ezek… Ez a felvétel az Árpád hídon készült. Valahogyan a villamos sínekre…

Ketten meghaltak hétfőn a 42-es főúton Biharkeresztes és Mezőpeterd között, amikor két kamion frontálisan összeütközött – közölte a Hajdú-Bihar Megyei…

A zebrán gázolták el Veress László színészt, aki később belehalt a sérüléseibe. Veress Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nyugalmazott színművészét…

Kapcsolódó írások

A Kamion Eb mezőnye a Hungaroringen
2018. december 26.
A 2019-es előzetes versenynaptár kilenc helyszínt tartalmaz, ami fontos, hogy az előző évhez hasonlóan ismét júniusban érkezik a Hungaroringre a mezőny.
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
A MotoGP mezőnye, szemből fotózva
2018. december 29.
Az előzetes híresztelésekkel ellentétben valószínűleg nem fog változni a naptár, ugyanúgy 19 versenyt tartalmaz, és nem látogatnak új helyszínre sem.