2018. október 29. | 05:44

A tavalyi évhez hasonlóan ismét Max Verstappen nyerte a Mexikói Nagydíjat, és Lewis Hamilton is itt biztosította be az újabb világbajnoki címét.

Méghozzá az ötödiket, amellyel harmadik a sorban, ugyanis előtte Juan Manuel Fangio szerzett ennyit, illetve Michael Schumacher, aki hétnél állt meg.

A mexikói verseny

A rajtrács első három sorát a top csapatok foglalták el, igaz, a szokásostól eltérő sorrendben. Daniel Ricciardo és Max Verstappen indultak az első sorból, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a másodikból, míg Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen a harmadikból. Mind a hatan ultralágy keverékeken vágtak neki a 71 körös versenynek.

A lámpák kialvását követően Hamilton hatalmasat rajtolt, de Verstappen fordult elsőként, őt a brit, majd Ricciardo követte. Az első kanyarban nagy volt a tumultus, többen látogatást tettek a boxutcába.

Alonsót továbbra sem kerüli el a balszerencse, a nagy lökdösődésben az egyik Force India első szárnydarabkája beékelődött a McLarenjének első kerekéhez. Nem sokkal később fehér füst szállt fel a motorból, majd félre is állt. Ő lett a Mexikói Nagydíj első kiesője, ennek következtében az év végi visszavonulásáig már nem tudja megdönteni Michael Schumacher 16 825 befejezett versenykörös rekordját.

Kilenc körrel a vége előtt Ricciardo a második helyről kiállt, ugyanis elment az erő a Red Bull motorjából, idén ez a nyolcadik alkalom, hogy nem tudja befejezni a futamot. A Mexikói Nagydíjat magabiztosan nyerte meg Max Verstappen Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen előtt. Hamilton negyedikként ért célba, de ettől függetlenül ő a legboldogabb! Az egyéni világbajnoki cím sorsa már eldőlt két futammal a szezon vége előtt, de a csapatok közt még nyitott a verseny. Ott a Mercedes áll az élen 585 ponttal, a Ferrari a második 530-cal. Ezt még behúzhatják az olaszok...

Hamilton útja az ötödikig

Első világbajnoki címét 2008-ban - 10 évvel ezelőtt szerezte - a McLarennel szerezte meg. A bemutatkozó évében hajszál híján maradt le róla.

A következőket már a Mercedes színeiben zsebelte be viszonlag nagy fölénnyel. A másodikat 2014-ben, a harmadikat 2015-ben, a negyediket 2017-ben. Ezek alkalmával rendre csapattársát, Nico Rosberget utasította maga mögé. Most, 2018-ban pedig Sebastian Vettelt győzte le magabiztosan. Ebben a szezonban eleinte úgy tűnt, hogy a Ferrari jöhet ki győztesen a végén, de végül nem így lett. Nem volt egy könnyű idény Hamilton számára.

Az elmúlt évek teljesítménye alapján, jogosan fogalmazódik meg a kérdés: Meddig megy el Hamilton? Még van két éve a Mercedesnél, ez az idő elegendő ahhoz, hogy beállítsa Schumacher 7-es rekordját, amelyhez senki nem volt még ennyire közel! Vajon az égiek is így akarják?

  • Címkék:
  • F1