Pénteken lezajlott a Szlovákiaringen rendezett WTCR forduló összes időmérője, ezzel mindhárom vasárnapi verseny rajtsorrendje eldőlt. Az első futamot 10:45-kor indították el, a holland Catsburg mögött Michelisz a második rajtkockáról várta a zöld lámpát, míg Tassi Attila a 23. helyről indulhatott el a Hondával.

Balesetmentesen indult el a mezőny, az elején Ma Qinghua rögtön az élre állt, Norbi pedig a harmadik helyre csúszott Vervisch mögé, így hagyták el az első kanyart. Aztán kijött a safety car is, a Hondás Girolaminak véget ért a futam. Vervisch aztán keményen támadni kezdte a kínait, Norbi pedig maga mögött tartotta Vernayt. Tassi ekkor a 18. helyen autózott. Aztán Vervisch meg is előzte az Alfás versenyzőt, ezzel az élre állt.

Michelisz Norbert a 2019-es WTCR Szlovákiaring első futamán

Az első négy elhúzott a mezőnytől, Norbi nem tudott előzni, a legjobb kört pedig Vervisch produkálta 2:12:530-cal. Tassi visszacsúszott a 20. pozícióba, de a verseny végére a 18. helyre hozta be a Hondát, ami sajnos nem pontszerző hely. Ceccon sem tudta befejezni a versenyt, Panis és Bennani pedig nem tett meg elég kört.

Az első helyet tehát Vervisch szerezte meg, a kínai Ma Qinghua mögött pedig Michelisz lett a harmadik. Az első tízben a további sorrend: Vernay, Farfus, Tarquini, Catsburg, Coronel, Azcona és végül a szabadkártyás Engstler ért be a 10. helyre.

Azcona, Engstler és Muller a 2019-es WTCR első Szlovákiaring futamán

„Már a rajt előtt sejtettem, hogy nehéz lesz fogni a pozíciót az indulás után, a körülmények sem voltak annyira szerencsések. Kemény csatára számítottam az első kanyarban, miután Ma megelőzött engem és Nicky-t is, azután kicsit óvatosabban próbáltam autózni és vártam az adódó lehetőséget. A harmadik kanyarnál meglöktek, de nem lett belőle nagyobb probléma. Dobogós helyen végeztem, ez nem a világ vége, van még hátra két verseny, ahol jól kell teljesíteni” – mondta Michelisz a verseny után.

2019-es WTCR Szlovákiaring első futamának dobogója

A WTCR második futamán Norbi a 9. helyről indulhat majd, a harmadikon pedig a második rajtkockáról. Tassi Attila pedig mindkét délutáni versenyen a 21. pozícióból várja a rajtot. A két délutáni futam 15:15-től és 16:45-től indul, melyről természetesen szintén a helyszínről tudósít az Alapjárat csapata.

A kijutásunkhoz a KIA Motors Hungary biztosította a tesztautót.