A WTCR mezőnye hétvégén a legendás Nordschleifére látogatott, ahol igazi hullámvölgy várta a magyar pilótákat.

Az első futam

A hétvége nyitófutamán Esteban Guerrieri mellől indult Michelisz Norbert, aki nagyszerűen kapta el a rajtot és a pole-ból induló argentint egyből megelőzve az élre állt. Az első körben két szektorban is a legjobb időt futotta, ennek köszönhetően két másodperc előnyt épített ki.

A második körben Michelisz 2,5 másodpercre növelte előnyét. Az utolsó körben visszavett kicsit, azonban így is magabiztos előnnyel szerezte meg idei első futamgyőzelmét a naptár legnehezebb helyszínén, pályafutása során először.

A második futam

A pénteki futamgyőzelme után a fordított rajtrácsos futamon a hatodik helyről indult a Hyundai magyar pilótája. A második időmérőn negyedik lett, így eredetileg a hetedik rajtkockára állhatott volna fel, azonban Mehdi Bennani tíz helyes büntetése miatt egyet előrelépett.

A rajt utáni első kanyarokban kisebb fejetlenség volt, de Norbi tartotta a pozícióját. Később visszaesett a 11. helyre, miután Esteban Guerrieri nekiment az autójának. Michelisz végül a nyolcadik helyen zárt, hiszen nemcsak Huff kiesésével nyert egy pozíciót, hanem Panist is sikerült megelőznie a végére, amivel nyolc pontot gyűjtött.

Ezen a futamon a másik magyar pilóta, Tassi Attila élete eddigi legjobb eredményét érte el egy negyedik hellyel.

A harmadik futam

A Túraautó-világkupa nürburgringi főfutamán a negyedik helyről várta a lámpák kialvását Norbi. A rajt után nem sokkal a harmadik helyen haladt, amikor a mögötte érkező Frédéric Vervisch nekiment. Ennek következtében megsérült a Hyundai BRC Squadra Course 5-ös számú autója annyira megsérült, hogy kénytelen volt kiállni.

Mire a mezőny elhagyta a GP-pályát már hatan feladták a küzdelmet, később Tassi Attila is csatlakozott a kiesőkhöz, miután túlmelegedett a Hondája, ami később lángra is kapott.

Az összetett élmezőnyének állása:

  1. Esteban Guerrieri - 214 pont
  2. Norbert Michelisz - 169 p.
  3. Thed Björk - 159 p.
  4. Nestor Girolami - 154 p.
  5. Frederic Vervisch - 132 p.