2023. február 15. | 11:42

Korábban súlyproblémákkal küzdöttek, most ezen változtattak.

Éppen egy nappal az után, hogy a Ferrari bemutatta F1-es autóját, amellyel a 2023-as szezonban indul, a Mercedes is a közönség elé tárta friss gépét. Ezzel elméletileg az utolsó előtti csapat, amelyik megmutatta, mivel versenyeznek majd az új szezonban.

A W14 kódjelű modellt Silverstone-ban mutatták be, a Brit Nagydíj helyszínén, ahol több csapattag is megjelent. A főnök még mindig Toto Wolff és mellette ott voltak a versenyzők is.

A szerdai bemutatón Lewis Hamilton, George Russel és az új tartalékos, Mick Schumacher is megjelent. A lényeg mégis az autó volt, amely a korábbi W13-as erősen továbbfejlesztett változata.

A csapat elmondása szerint korábban súlyproblémákkal küzdöttek, ezért a W14 fejlesztésénél minden gramm felesleget megkerestek és eltávolítottak. Ezt több szénszál használatával és enyhén módosított vázzal érték el.

Wolff a bemutató rendezvényen nyilatkozott az autóval és a csapat idei terveivel kapcsolatban is:

Reményeink és elvárásaink mindig azok, hogy képesek legyünk a világbajnokságért harcolni. Versenyzőink tavaly nagyon erősek voltak, mi pedig felzárkózunk.

Az élen való versenyzés kitartást, csapatmunkát és elszántságot igényel. Minden kihívással szembenézünk, a csapatot helyezzük az első helyre, és egyik ezredmásodpercben sem lesz hiba a hajszák során. Idén mindent beleadunk, hogy visszakerüljünk az élre.

A fekete színhez egyébként azért tértek vissza, mert a gép nagy része szénszálból áll, aminek ez az alapszíne. Ezzel jelképezik a jelentős súlycsökkenést a korábbi szezonokhoz képest.

A Ferrarihoz hasonlóan nem csak az autóban, de minimálisan a csapatösszetételben is volt változás a Mercedesnél. A csapat egyik stratégiai szereplője, James Volwes hagyja el a német márka csapatát és átihazol a Williams istállóhoz.

Forrás: Mercedes
Mercedes / Peter J Fox / Getty Images