Szalayék a 30. helyről várják a folytatást a második nap végén

Frissítve:
2019-01-15, 19:17

Az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László lendületben van!

A Dakar rali második napján egy 342 kilométeres szelektív szakasz várt az indulókra, a magyar páros a 30. helyen ért célba, vagyis újabb 12 helyet javított az előző naphoz képest, így már az összetettben is a 30. helyen állnak. Szalay Balázs úgy érzi, hogy lesz még ez jobb is. Látott azért már pár dolgot a Grandland X pilótája, akinek ez a 14. Dakarja.

A  magyar páros belekeveredett egy-két kalandba a második napon. Volt egy nagyon magas dűne, amelyet nem tudtak elsőre megmászni, ennek oka valószínűleg a nem megfelelő guminyomás volt. Egy köves szakasz is szerepelt a szelektív szakaszban, így nem tudták kellőképpen csökkenteni a guminyomást. Az emelkedőn felfele egyszer csak elfogyott a lendület, de másodszorra már sikerült feljutni a tetejére.

Az Opel Grandland X a sivatagban a 41. Dakar második napján

A szelektív szakasz egy hatvan kilométeres, nehéz dűnés tereppel kezdődött, amit egy élvezetes tengerparti követett, majd egy folyómederben folytatódott a száguldás, a végén pedig negyven kilométernyi dűne következett, ami navigáció szempontjából elég nagy kihívás elé állította a párost.

„Navigációs szempontból az egész nap nagyon nehéz volt, mert elképesztő mennyiségű irányváltás szerepelt az itinerben. Már az elején is láttuk, hogy jó néhányan keresgélik előttünk az utat, de az utolsó dűnesorban aztán minket is megevett a fene, mert volt egy olyan irányváltás, amit ha visszamennénk, akkor se találnék meg. Volt egy kis szerencsénk is, mert sokan már visszafelé jöttek a rossz irányból, s bár addig is éreztük, hogy nem jó helyen vagyunk, akkor már biztosak voltunk benne. Aztán megláttuk a helikoptert és rátaláltunk a helyes nyomra. Én mindig nyugtával dicsérem a napot, és ez a nap most meg is érdemli a dicséretet: az autó is jól muzsikált, mi is összeszedettek voltunk, s úgy érzem, az elmúlt két nap megalapozta az előttünk álló nyolcat.” - Nyilatkozta Bunkoczi László, az Opel Dakar team navigátora.

Szalay Balázs az autóban ülve közelről

Navigátorához hasonlóan Szalay Balázs is nagyon optimista: úgy érzi, lendületben van.

„Nagyon élveztem ezt a napot, az autó tökéletes volt, mi pedig sokat előztünk, sőt, szinte folyamatosan előztünk, ennek is köszönhető a harmincadik hely, aminek nagyon örülök. Remélem, még tudunk javítani. Most úgy érzem, lesz ez még jobb is."

Az Opel Dakar Team weboldalán a csapattal kapcsolatos minden hír, szinte azonnal megtalálható.

41. Dakar rali 2. szakaszát Pisco és San Juan de Marcona közt rendezték. Ennek össztávja 552 km volt, ebből szelektív szakasz 342 km.

Az autósok közt a Sébastien Loeb, Daniel Elena páros bizonyult a leggyorsabbnak. Őket a Nani Roma, Alex Haro Bravo duó követte. Harmadik helyen  Bernhard Ten Brinke és Xavier Panseri ért célba. Szalay Balázs és Bunkoczi László a 30. helyen értek célba az Opel Grandland X-szel.

Forrás:

Opel Dakar Team sajtóinformáció

További autós hírek

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Mára még egy buszt érintő eset, ezúttal Érdről, az Alsóerdősor utcából. Satu fékezett a kamerás autós és a busz is,…

Olvasónk, Surin Zsolt küldte a videót. A helyszín Zugló, a Balázs és Ungvár u. sarok. A Volkswagen figyelmetlen sofőrje megáll…

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 14-én este arról, hogy egy autó Veszprém belterületén, a Haszkovó úton kidöntött egy villanypóznát…

Kapcsolódó írások

Az Opel Dakar Team Grandland X-e a Dakar harmadik napján
2019. január 10.
Szalay Balázs és Bunkoczi László teljesítette a szerdai napot is, de bőven akadt problémájuk a barátságtalan sziklákkal
2019. január 16.
Szalay Balázs és Bunkoczi László kimondottan nehéz és eredményes napon van túl
Az Opel Dakar Team párosa
2018. november 09.
A Margitszigeti Casinót egy estére ellepték az autók és minden a sivatagi versenyzés körül forgott!
2019. január 08.
A Szalay - Bunkoczi kettős sikeresen teljesítette a Peruban megrendezésre kerülő 2019-es Dakar nyitónapját