A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

Néhány autógyártó már bejelentette, hogy a modellpalettájukból kiszorítják a tisztán hagyományos robbanómotoros autóikat. Helyette kizárólag hibrideket vagy elektromos autókat fognak forgalmazni néhány éven belül.

Ellenben vannak még renegátok - nem kisebb nevek, mint a Ferrari és a Lamborghini - akik nem terveznek tisztán elektromos autókat piacra dobni. Ezt mindkettejük vezérigazgatója megerősítette a Frankfurti Autószalonon. Persze ők is dolgoznak a saját hibrid modelljeiken, de nem akarják elriasztani a fanatikusaikat holmi elektromos modellekkel.

Nem lesz elektromos Lamborghini, se Ferrari

Képzelj el egy elektromos Aventadort. Ugye most már érted, miért nem akar ilyet a Lambó?

A Ferrari technológiai főnöke, Michael Leiters azt mondta az elektromos autókról:

„Több idő, több innováció kell ugyanahhoz a teljesítményhez és emellett még nagyobb kihívás, hogy ugyanazt a vezetési élményt tudják nyújtani, mint a mostani modelljeink. Csak gondolj a motorhangra és a többi, számunkra lényeges dologra. Ezért az első lépés nekünk a hibridizálás.”

A Lamborghini főnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy érdekli őket a hibrid-technológia, miközben nem akarják feladni a szívó V10 és V12-es motorokat:

„Nem látok rá lehetőséget, hogy a szupersportautók szegmensében azonnal megjelenjenek az elektromos autók, de a hibridizáció be fog következni még az elkövetkező 5 évben.”

Lamborghini Aventador S a Frankfurti Autószalonon

Stefano Domenicali a Lamborghini Aventador S Spyder mellett a Frankfurti Autószalonon

A Volvo volt az első gyártó, amelyik bejelentette, hogy 2019-től csak olyan autót fognak értékesíteni, ami hibrid/elektromos. A Bentley is bejelentette az év folyamán, hogy minden modellje elérhető lesz plug-in hibrid technológiával az elkövetkező néhány évben. Augusztusban az Aston Martin volt az, aki a 2020-as évek közepére elérhetővé teszi az összes modelljét plug-in hibrid technológiával.

És ha ez még nem lenne elég, szeptember elején a BMW adott ki egy nyilatkozatot, amelyben a márka 25 villamosított járművet fog kínálni 2025-re – közülük 12 teljesen elektromos lesz. A McLaren még 2016-ban mondta, hogy a 5 éven belül a modellpalettájuk fele hibrid hajtáslánccal fog rendelkezni.

Ferrari a Frankfurti Autószalonon

Ahhoz képest, hogy egymás riválisai, a Ferrari is azon a véleményen van, hogy egyelőre nem akar teljesen elektromos autót

Így ha egy hagyományos szupersportautóra vágysz (már amennyiben egy szupersportautó lehet hagyományos), a Ferrarira és a Lamborghinire számíthatsz. Bár ha tovább halad a teljesen elektromos autók térnyerése, lehet, lesznek még olyan egzotikus autógyártók, akik maradnak a hagyományos robbanómotorok mellett, csakhogy hozzájuk pártoljanak a vásárlók.

Forrás:

Motortrend

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
McLaren Speedtail
2018. október 22.
A McLaren F1 utódának számít majd, szintén három ülés lesz benne, mint elődjében, de azon kívül szinte mindenben új!