Az akkumulátor miatt hívja vissza Kuga plug-in hibridjeit a Ford

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-11-02, 13:44

A Hyundai és a BMW után most az amerikai márka is visszahívja az elektromos rendszerrel rendelkező modelljeinek egy részét.

Mostanában egyre többet hallani olyan híreket az autóipari szereplők részéről, hogy azért hívnak vissza hibrid modelleket, mert kigyulladnak, vagy egyéb rövidzárlatos problémáik vannak. Az idei év őszén ilyen márka volt a Hyundai és a BMW is, ahol az elektromos egységek miatt voltak kénytelenek visszahívást eszközölni.

Ford Kuga PHEV modell egy hálózatra csatlakoztatva, töltés közben hátulról

A mostani, Fordhoz köthető eset, mindkettőhöz nagyon hasonló, hiszen négy olyan bejelentést is kaptak, amelyben a hálózatról tölthető Ford Kuga plug-in hibrid modellek gyulladtak ki. Ahogyan már Márk kollégám a Kuga tesztjében említette, ezzel a plug-in hibriddel is gondok voltak. A visszahívás oka az, hogy az akkumulátor összeszerelésénél idegen anyag került a cellákba, amelyek esetén az amerikai márka az akksik cserét látja legjobb megoldásnak. A visszahívás a 2019 júliusa és 2020 júniusa között gyártott modelleket érinti, amely 27 000 darabot jelent. A márka ezeket az akkumulátorokat egyébként ingyenesen fogja cserélni, ehhez a november folyamán tájékoztatja majd az ügyfeleit, hogy aztán decembertől elkezdjék a visszahívást teljesíteni. Ez várhatóan egészen márciusig is eltarthat.

Plug-in hibrid Ford Kuga modell egy garázsban állva egy családi háznál, elölről

A vállalat a megoldásig arra kéri a Ford a tulajdonosokat, hogy ne töltsék az akkumulátort külső áramforrásról és a tisztán elektromos funkciót se használják. Az amerikai márka a kellemetlenségekért cserébe kiterjesztett garanciát vállal minden érintett modellre. Amennyiben érdekel a Ford Kuga modellje, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Képek: Fordauthority

Kapcsolódó írások

BMW 3 széria modellje országúton menet közben féloldalról
2020. október 16.
A problémát egy idegen anyag jelenléte okozhatta, ami az akkumulátorba juthatott a gyártás folyamatában.
Mercedes-Benz A-osztály
2021. január 23.
Bőven akadtak problémái az autógyártóknak 2020-ban, így megnéztük, hogyan alakult a gyári hiba miatti visszahívások top10-es listája.

További hírek