Elektromos haszongépjárművekkel készül a Citroën

Közzétéve:
2019-11-04, 09:38

A Citroën célja, hogy 2025-re elektromos változatban is elérhető legyen valamennyi modellje, köztük a Jumpy, Jumper, Berlingo furgon modellek.

A Citroën századik évfordulóját ünnepelte az évben, így többször előkerültek a márka meghatározó modelljei, mint a 2CV furgon, a Type H, a C15 vagy épp a Berlingo. A Citroën 9,2%-os piaci részesedésével a gyártók között a hatodik helyen áll Európában, mindez az új Berlingo furgon, Jumpy és Jumper haszongépjárműveknek köszönhető.

Nem csak a személyautó szegmensben készül elektromos offenzívára a márka, hiszen most a haszongépjármű-kínálat villamosítását tűzték ki célként maguk elé. A Berlingo Electric és a hamarosan (2020 elején) forgalomba kerülő Jumper Electric már az egyes piacokon jelen van, de 2021-re a kínálatát további, tisztán elektromos kompakt kisteherautókkal szeretné bővíteni a márka. A PSA villanyhajtású tapasztalatait kamatoztatva két éven belül piacra dobják a Jumpy (2020), illetve az új Berlingo Furgon (2021) tisztán elektromos változatát.

Citroen elektromos haszongépjárművek

A Citroën Jumpy 2016-ban került forgalomba és több, mint 135 000 példányban fogyott eddig. Az öt változat körül három új érhető el (Worker, Driver és CityVan), ezek mindegyike valamilyen speciális használatot tesz lehetővé: építkezések (megemelt felfüggesztés, motorvédő lemez, megnövelt hasznos terhelés, Grip Control), a hosszú utak (a kényelmet és a biztonságot szolgáló különböző vezetéssegítő rendszerek) és a városi használat (fürgébb és mozgékonyabb kialakítás). Magyarországon csupán a Driver változat elérhető.

A 2020-ban érkező tisztán elektromos kompakt furgon egyértelműen a városi áruszállításban lehet előnyünkre. A PSA EMP2-es platformjára épülő elektromos Jumpy kétféle akkukapacitással lesz kapható: a WLTP-szabvány szerint az 50 kWh-s akkupakk 200 kilométer hatótávot, a 75 kWh-s akkucsomag 300 kilométer hatótávot kínál az elektromos autók nyújtotta csendes, emissziómentes közlekedése mellett.

Ha Te is egy sportos crossover vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. vezető értékesítőjét, Mudri Dánielt a [email protected] e-mail címen, vagy a +36203663447 telefonszámon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek