Manapság az SUV-k mellett az elektromos autók és a crossoverek fejlődnek a legdinamikusabban. Ezt felismerve a BMW-csoporthoz tartozó MINI megcsinálja az utóbbi kettő ötvözetét. Mindezt a nagyközönséggel egy sajtóközleményben tudatták.

A MINI Cooper SE volt az első nagyobb lépés az elektromos jövő felé. Második lépésben a márka úgy határozott, hogy a teljesen elektromos kivitel a jövőben alapvető konstrukció lesz a kínálatban. A két új crossover közül a kisebb teljesen elektromos hajtást kap, a nagyobb pedig a következő generációs Countryman lesz, amely világszerte elérhetővé válik minden ügyfelük számára hagyományos és elektromos erőforrással is. A márka ezen kívül azt ígéri, hogy a két új jövevény tipikus MINI lesz, ami a helykihasználást és az egyéniséget illeti.

A MINI számára rendkívül fontos a kínai piac is, ahol jelenleg a legyártott autóik tíz százalékát értékesítik. A jövőben ez a szám várhatóan tovább fog növekedni, így valószínűleg a brit márka is jobban fog összpontosítani a vásárlói igények kielégítésére Távol-Keleten. A teljesen elektromos modelleket pedig 2023-tól gyártják majd Kínában a Great Wall kínai autógyártóval együttműködve.   

Amennyiben érdekel a Mini Cooper SE modell, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.