szerda - 2023. május 31.
24.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Két elektromos MINI crossover is érkezik nemsokára

2020. október 30. | 16:13

A Cooper SE után most jön két olyan modell, amelyben szintén elektromos hajtás lesz.

Manapság az SUV-k mellett az elektromos autók és a crossoverek fejlődnek a legdinamikusabban. Ezt felismerve a BMW-csoporthoz tartozó MINI megcsinálja az utóbbi kettő ötvözetét. Mindezt a nagyközönséggel egy sajtóközleményben tudatták.

A MINI Cooper SE volt az első nagyobb lépés az elektromos jövő felé. Második lépésben a márka úgy határozott, hogy a teljesen elektromos kivitel a jövőben alapvető konstrukció lesz a kínálatban. A két új crossover közül a kisebb teljesen elektromos hajtást kap, a nagyobb pedig a következő generációs Countryman lesz, amely világszerte elérhetővé válik minden ügyfelük számára hagyományos és elektromos erőforrással is. A márka ezen kívül azt ígéri, hogy a két új jövevény tipikus MINI lesz, ami a helykihasználást és az egyéniséget illeti.

A MINI számára rendkívül fontos a kínai piac is, ahol jelenleg a legyártott autóik tíz százalékát értékesítik. A jövőben ez a szám várhatóan tovább fog növekedni, így valószínűleg a brit márka is jobban fog összpontosítani a vásárlói igények kielégítésére Távol-Keleten. A teljesen elektromos modelleket pedig 2023-tól gyártják majd Kínában a Great Wall kínai autógyártóval együttműködve.   

Amennyiben érdekel a Mini Cooper SE modell, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Egyszerűsíti a Volvo az autóbérlést? Egy 1965-ös Moszkvics rendőrautóval közlekedtek a BRFK vezetői Budapesten

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!