péntek - 2022. december 09.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

5 éves az Alapjárat: történetünk dióhéjban

2021. október 26. | 14:26

Aprócska blogként kezdtük, itt tartunk most.

A kezdetek

2016. október 26-a van. Végre elkészül a weboldal végleges változata, minden funkció letesztelve. Elkészül az első írásos, publikálható tartalom. Nem cikk ez, hanem inkább csak egy beköszönés, egy jel arról, hogy az Alapjárat mostantól létezik.

Az Alapjárat ekkor egy a sok blog közül, nincs még klasszikus értelemben véve vett szerkesztőség. Egyetlen író dolgozik a cikkeken, októberben megszületik az első hosszabb, valódi tartalom, témája a Transzfogarasi-út.

Novemberben már kilenc bejegyzést teszünk közzé. A kísérletezés fázisában járunk, írunk a chiptuningtól kezdve a téli gumik szükségességén át a kötelező felelősségbiztosításig mindenféle témában egy kicsit. A december rövid, de azért lehozzuk az első saját gyártású interjút. December 21-én téli álomra hajtja fejét az Alapjárat blog, hogy megújult energiákkal vágjon neki a 2017-es évnek. Egy ok azért marad még a pezsgőzésre karácsony előtt: 2016. december 22-én az Alapjárat Facebook oldala eléri az ezer oldalkedvelést.

Az Alapjárat csapata a kezdetekben
Az Alapjárat csapata a kezdetekben

2017

Januárban bővül a csapat, három új szerzővel kialakul a szerkesztőségi mag. Van már irodánk, felépül a belső szabályzat, belül érezzük, hogy ez több lehet, mint egy szimpla autós blog. Valami nagy dolog van születőben, de ez egyelőre lóg a levegőben. Mindenesetre a hónap végén közzétesszük az első posztot az Instagramon is, így a weboldal mellett már két közösségi oldalon is terjed az Alapjárat híre.

Ellátogatunk az AMTS-re, ennek kapcsán március utolsó napján felkerül YouTube csatornánkra az első videó. Az Alapjárat Facebook oldala rohamtempóban bővül, május közepére már 10 ezer követővel büszkélkedhetünk.

Az első komoly mérföldkőhöz ősszel érkezünk el: szeptemberben az Alapjárat csapata a helyszínről tudósít a Frankfurti Autószalonról. Az Alapjárat már nem egy blog, hanem egy autós hírportál, ennek szellemében tovább bővül a szerkesztőségünk.

2018

Az évet lendületesen kezdjük, s máris egy újabb autószalonokra készülünk. Márciusban ellátogatunk a Genfi Autószalonra, májusban pedig kisebb különítmény a Londoni Autószalonon is képviseli az Alapjáratot.

Megannyi hírt és cikket közlünk, egyre több weboldal hivatkozik az írásainkra. YouTube csatornánkon rendszeressé válnak az autótesztek.

Az Alapjárat csapata 2018-ban
Szerkesztőségünk 2018-ban

2019

Márciusban ismét ellátogatunk Genfbe, ahonnan minden eddiginél több tartalommal jelentkezünk. Pedig ekkor még nem sejtjük, hogy a mai napig ez lesz az utolsó Genfi Autószalon.

Júniusban csatlakozik Facebook közösségünkhöz a 100 ezredik követő, októberben pedig YouTube csatornánk kapcsán pukkan a pezsgő: elérjük a 10 ezer feliratkozót.

Az Alapjárat csapata 2019-ben
Szerkesztőségi csapatkép 2019-ből

2020

Ez az év máshogyan alakul, mint a többi, mint ahogyan nagyjából mindenki számára a Földön. Elmaradnak az autószalonok, a kommunikáció a digitális térre korlátozódik.

Mindezek fényében újabb közösségi oldalt hódítunk meg, májusban feltöltjük az első videónkat az Alapjárat TikTok csatornájára. Folyamatosan bővülő, átalakuló szerkesztőségünk igen aktívan ontja a tartalmakat a Facebookon, melynek gyümölcseként szeptemberre már 200 ezer fősre duzzad követőtáborunk ezen a platformon.

Az ősz statisztikai szempontból igen eseménydúsan alakul. Októberben a Gemius kutatóintézet adatai szerint az Alapjarat.hu weboldala története során először ér el több mint 2,5 millió oldalmegtekintést egyetlen hónap során: 2 606 263-nál áll meg a hó végén a számláló. Novemberben a felhasználók szerinti rangsorban érünk el rekordot jelentő 66. helyezést a magyarországi weboldalak listáján.

Decemberre is marad egy mérföldkő: megjelenik az első cikkünk a Telexen.

Az Alapjárat csapata 2020-ban
Irodai csapatfotó 2020-ból

2021

2021-ben egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy minőségi, hasznos és közérdekű írásos és videós anyagokat tegyünk közzé felületeinken. Ilyenek a Telex weboldalán heti rendszerességgel megjelenő cikkeink és az ezekből készült hangoscikkek, amelyek honlapunkon és YouTube csatornánkon is elérhetőek.

Nyár elején csatlakozik szerkeszőtségünkhöz Zách Dániel, a Totalcar korábbi újságírója.

Az Alapjárat csapata 2021-ben
Csapatépítő a Duna-parton 2021 nyarán

Bízunk abban, hogy a továbbiakban még sok izgalmas mérföldkőről számolhatunk be, amihez tevékenyen hozzájárult minden egyes olvasónk, nézőnk. Arra kérünk, hogy maradj velünk továbbra is, és ünnepeld velünk az ötödik és a soron következő születésnapjainkat!

Alább egy rövid grafikán is áttekintheted, hogy mi történt velünk az elmúlt 5 évben:

A Suzuki Vitara ára is feljebb ment Magyarországon A Tesla piaci értéke meghaladta az 1000 milliárd dollárt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!