Banditák vigyázzatok, új zsaru érkezik! – Ford Explorer Interceptor

Frissítve:
2018-10-11, 16:02

2020-ra megérkezik a Ford legújabb rendőrautója. A Ford Explorer lesz az első SUV kivitelű rendfenntartó autó, amit az USA-ban eddig bevetettek.

A Ford bemutatta legújabb közszolgálatra szánt modelljét, az Explorer Interceptort. Az amerikai nagyvállalat már évtizedek óta együtt működik a rendfenntartó szervekkel, az elmúlt lassan 70 évben számos típusa felvillogózva rótta az utakat. Gyors áttekintésként nézd meg az alábbi videót:

Közülük a legismertebb a taxi változatban is híressé vált Crown Victoria, mely több generációt is megélt. Hírnevéhez hozzájárult hosszú élettartama és a populáris kultúra minden ágában betöltött szerepe. A Crown Vic’ most mégis átadja a stafétát. Utódja az első SUV kivitelű rendőrautó lesz, amit az USA-ban valaha is forgalomba helyeztek.

2020 Ford Explorer Intercepter, oldalnézet

A Ford szeptember 27-én bemutatta az Explorer Interceptort, mely a michigani állami rendőrség nyilatkozata szerint gyorsabb, mint bármelyik másik rendőrautó, ami jelenleg a piacon van. A nyilatkozat magába foglalja a V8-as szedánokat is, az Explorer maximális sebessége elérte a 240 km/órát.

Ehhez a teljesítményhez hozzájárul a 3 literes iker-turbós V6-os motor, de a típus hibrid változatban is kapható lesz. Ez utóbbi 220 km/órás sebességre lesz képes, a gyártó szerint az Explorer Hybrid Police Interceptor alacsonyabb maximális sebessége ellenére is túl fogja teljesíteni a nagyobb teljesítményű 3,7 literes, V6-os motorral felszerelt változatot.

 2020 Ford Explorer Intercepter mototér, felülnézet

Igaz a Ford még nem nyilatkozott, de ha lehet hinni a számításoknak és pletykáknak, a 2020-as standard hibrid változat 3,3 literes lesz, és 4 féle erőátvitel közül lehet majd választani. A hagyományos belsőégésű motorral felszerelt darabok 2,3 literes turbo-4-es és 3,3, literes V6-os, illetve 3 literes iker-turbós V6-al lesznek rendelhetőek.

Az államok rendőrkapitányságainak érdemes lesz jól végig gondolni melyik energiaforrást választják, mivel a hibridek évente, járművenként $3,500, azaz majdnem 990.000 forintot spórolhatnak meg.

Azok az intézmények, amik ennél is nagyobb teljesítményre és biztonságra vágynak, a Utah állambeli Armormax-hoz fordulhatnak. A sivatagi cég négykerék-meghajtású, páncélozott Dodge Charger Hellcar rendőrautók összeszerelésére specializálódott. A 707 lóerős erőgép minden tekintetben előnyösebb választás a Ford Explorernél.

Az Explorer már rendelhető, az első darabokat 2019 nyarán lehet majd átvenni –a rendőrségen.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.