2019. június 05. | 12:24

Az Opel árazása alapján, a Corsa-e a Reanult Zoéval lesz ár versenyben a német piacon.

A hazai közönsége számára jövő év első felében kezdi értékesíteni az Opel a full elektromos verziójú Corsát. Németország potenciális Corsa-e vásárlói pedig már tudják, pontosan mennyi pénzt kell naponta a malacperselybe dobni. Az autó induló ára 29 900 euró lesz a németeknél.

Az Opel vezérigazgatója Michael Lohscheller elmondta, az induló árért nem egy fapados autót kapnak a vásárlók, így azonos felszereltség mellett valóban hasonló áron lehet majd a két autó.

A 100 kW-os elektromos motor (134 Le) 8,1 másodperc alatt repíti 0-ról 100 km/h sebességre a kis villanyos Corsát. Az 50 kWh-s akkumulátorainak köszönhetően, az európai WLTP szabvány alapján a Corsa-e 330 kilóméteres hatótávolsággal bír majd. A töltési kapacitásnak köszönhetően pedig 30 perc alatt képes lehetsz 80 %-os szintre töltheted az akku pakkot.

A gyártás a többi Corsa modellel együtt a spanyol országi gyárban történik majd. A Corsa-e termelése 2020 elején indul, mondta el Lohscheller az újságírói kérdésekre reagálva, az Opel székhelyén tarott sajtótájékoztatón.

Az új elektromos autóban lesz a kulcsnélküli indítási rendszer, elektromos kézifék. A kiegészítő extrák közül Lohscheller kiemelte az egyik legjobb biztonsági fejlesztésüket a kategóriában, az adaptív tempomatot és városi vészfék-asszisztenst.

Várhatóan jövő tavasszal érkeznek az első darabok az értékesítőkhöz, illetve a vásárlókhoz.

Az alapváltozaton túl elérhető lesz egy felextrázott elektromos Corsa is, digitális kijelzőkkel, LED fényszórókkal, 17”-os felnikkel. Az ára 32 900 euró lesz a németeknél, de alternatívaként 4200 eurós kezdőrészlettel, 299 euró/hó összegben törlesztett lízing konstrukciót is válaszhatnak a német vásárlók.

Sajnos további árakat nem közöltek az Corsa-e áráról, így még az sem derült ki, hogyan alakul a magyarországi árazás.

A Corsa-e versenytársa a Reanult Zoé és a Nissan Leaf mellett a három ajtós Mini E lesz majd, ami az év vége felé várható a nagyérdemű számára.