Az Opel bemutatta a sportos, intuitív kezelőszervekkel és innovatív technológiákkal felszerelt új Grandlandet, amely tökéletesen belesimul az Opel villamosítási stratégiájába. A plug-in hibrid változatokat kedvelő ügyfelek választhatnak az első- vagy az elektromos összkerék-meghajtás között.

Az új Opel Grandland

Az új Astrához hasonlóan a Grandland is megkapja a márka új arcát, az Opel Vizort. Az Opel SUV zászlóshajója már adaptív fényszórótechnológiával rendelkezik: az összesen 168 LED-egység jóvoltából a fénykéve tökéletesen alkalmazkodik a vezetési szituációhoz és a környezethez anélkül, hogy a szembejövőket vakítaná. Érdekesség, hogy a fényszórókba integrált LED-es nappali menetfény a karakteres Opel mintát formázza.

Az új Opel Grandland

A Night Vision, vagyis az éjjellátó funkció az új Grandland másik technikai újdonsága. A rendszer infravörös kamerája a hőmérsékletkülönbség alapján érzékeli az embereket és állatokat akár 100 méterrel a Grandland előtt. A rendszer figyelmezteti a vezetőt és megjeleníti a gyalogosok helyzetét a 12 colos központi kijelzőn, így a sötétben is biztonságban érezhetik magukat az autóban utazók.

A két széles képernyőből álló egységes Opel Pure Panel része a teljesen digitális műszeregység. Ez könnyen kezelhető, ami egy csomó kapcsolót egyszerűen feleslegessé tesz. Az akár 10 colos központi érintőképernyő a sofőr előtt helyezkedik el, aki így a vezetésre koncentrálhat anélkül, hogy le kellene vennie szemét az útról.

Az új Opel Grandland utastere

Az automata sebességváltóval szerelt példányokban újdonság az integrált autópálya asszisztens. A gyártó jelentése szerint a rendszer a kamera és radarérzékelők használatával különböző vezetéstámogató funkciókat egyesít magában. Az adaptív sebességtartó automatika a beállított sebességnek megfelelően tartja a követési távolságot az előtte haladó járműtől, és az aktív sávpozicionálás segítségével az autót a sáv közepén tartja. A „Stop & Go” funkciónak köszönhetően az integrált autópálya asszisztenssel rendelkező Grandland álló helyzetből automatikusan újra el is indul.

Automata sebességváltó

Az új Opel Grandlandben számos egyéb vezetéstámogatási rendszer is helyet kapott, ezek a következők:

  • 360 fokos panorámakamera,
  • automatikus parkolássegítő,
  • holttérfigyelő rendszer,
  • frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés,
  • automatikus vészfékezés,
  • jelzőtábla-felismerés,
  • fáradtság-felismerés.

Az új Opel Grandlandben ergonomikus aktív ülések találhatók elöl, melyek gondoskodnak a megfelelő testtartásról a volán mögött is. A bőrkárpitos kivitelben ülésfűtés és szellőztetés is rendelkezésre áll. Ennél a modellnél is elérhető a kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint a szenzoros csomagtérajtó, amelyet a hátsó lökhárító alatti lábmozdulattal lehet nyitni és csukni.

Az új Opel Grandland

Az infotainment rendszerek az Apple CarPlay és Android Auto platformokkal is kompatibilisek. Az OpelConnect szolgáltatásaival kiegészülve a Multimedia Navi Pro rendszer valós idejű forgalmi információt, online térképfrissítéseket és prediktív navigációt biztosít. A középső konzolon a kompatibilis okostelefonok töltésére is van lehetőség.

Az új Opel Grandland

Az új Grandland plug-in hibrid változatai a gyártó szerint sportautókhoz mérhető gyorsulást biztosítanak, a Grandland ügyfelek pedig választhatnak a meghajtások közül: a hatékony dízel- és benzinmotoroktól az elektromosított plug-in hibridekig.

A jellegzetes kétszínű tetőfényezés ennél a szabadidő-autónál is elérhető. A gyártó a közeljövőben nyilvánosságra hozza az árakat, és azután már tudja fogadni a megrendeléseket az újonnan kifejlesztett SUV zászlóshajójára. Az új Grandland várhatóan idén ősszel gördül majd le először az eisenachi gyár szalagjairól.