szerda - 2023. június 07.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újabb engedményben részesülnek a fővárosi autósok

2020. november 25. | 10:56

A parkoláshoz van köze a Karácsony Gergely által aláírt rendeletmódosításnak.

A 2020-as esztendőre érvényes parkolási matricák - a járványhelyzetre való tekintettel - a jövő év januárja helyett március végéig lesznek érvényesek, tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

A Facebookon megjelent kommüniké szerint a Karácsony Gergely főpolgármester által frissen aláírt rendeletmódosítás értelmében a lakossági várakozási engedélyeket 2021. március 31-ig lehet meghosszabbítani.

A közösségi oldalra kitett bejegyzésben az is szerepel, hogy a rendeletmódosítás szerint a lakossági, gazdálkodói, egészségügyi várakozási hozzájárulások mellett szintén 2021. március 31-ig érvényesek

  • a lakossági behajtási hozzájárulások,
  • a lakossági behajtási-várakozási hozzájárulások,
  • a gazdálkodói behajtási-várakozási hozzájárulások,
  • az egészségügyi behajtási-várakozási hozzájárulások,
  • a városrendészeti behajtási-várakozási hozzájárulások,
  • valamint a városrendészeti behajtási hozzájárulások is.

A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt a magyar kormány november elején újra bevezette a rendkívüli jogrendet, és kijárási tilalmat el. Az első bezárkózáshoz hasonlóan az őszi-téli időszakra is ingyenessé vált a parkolás országszerte, de ahogy arra az egyik olvasónk is felhívta a figyelmet, azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz.

November 21-én este aztán jött a hír, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök a járványhelyzetre való tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá, amely a parkolást könnyítő intézkedésekről szól. A november 23-én hatályba lépett rendelet értelmében a lakott területen belül található, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és a nem zárt felszíni parkoló díjmentesen vehető igénybe este 19:00-tól másnap 7:00-ig. Orbán Viktor kezdeményezésére született egy másik kormányhatározat is, amely szerint a költségvetési szervek és az állami tulajdonú cégek közterületi parkoló bárki számára ingyenes igénybe vehetők este 7 és reggel 7 között.

Érdemes azért figyelemmel követni a polgármesterek közösségi oldalait, sokan ugyanis ott teszik közzé az ilyen jellegű közleményeket, Tóth Balázs kollégám ezt egy példával is alátámasztotta a hétvégén.

Felkészítették a télre az 50 éves hómaró gépet – De vajon lesz dolga? Megmentette a sofőr életét, hogy a jeget kaparászta – videó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!