2020. április 23. | 13:26

A vagány SUV prototípusát már az utakon tesztelik.

Az Opel megerősítette, hogy az év végén már gyártásba fog kerülni a második generációs Mokka, amely a Peugeot 2008 alapjain osztozik és már a kezdetektől elérhető lesz teljesen elektromosan is, de természetesen a belső égésű erőforrások is megtalálhatóak lesznek a palettában.

A gyártó azt is bejelentette, hogy a kis SUV legújabb verzióját már csak a Mokka névvel fémjelzik, akárcsak a 2012-ben megjelent első generációt, majd a 2016-os ráncfelvarrás alkalmával kapta meg az X utótagot, most pedig el is veszik.

Képeket viszont nem közölt, sőt, még az álcázott prototípus vonásai is alig vehetők ki, de az bizonyos, hogy az új modell az elődhöz hasonlóan kicsi és robusztus, ugyanakkor progresszívebb és modernebb lesz. Stílusjegyei vélhetően a 2018-ban bemutatott GT X Experimental koncepción láthatók voltak. Már ekkor elárulták, hogy 2020-ban érkezik a Vivaro és a Mokka teljesen elektromos változata, utóbbiról azonban eddig semmit nem lehetett hallani.

Még a fóliázás alól is érvényesülnek a friss arányok, a rövidebb első és hátsó túlnyúlás, amely  teljes összhangban van az Opel továbbfejlesztett dizájn filozófiájával, amely illeszkedik az új Corsához és a ráncfelvarrott Astrához.

Az elektromos kivitel várhatóan egy 135 lóerős villanymotorral és egy 50 kWh teljesítményű akkumulátorral rendelkezik majd, ezzel pedig 320 km-es hatótávot tud biztosítani. Emellett az 1,2 literes, háromhengeres turbós benzines vagy az 1,5 literes négyhengeres dízelmotor is elérhető lesz.

A belső térről sem tudni túl sokat, de várhatóan nagyjából megegyezik a Corsáéval, csak kicsit több lesz benne a hely. Emellett állítólag teljesen digitalizált, modern és progresszív megjelenést kap.

 „Az új Opel Mokka megváltoztatja az emberek véleményét a márkánkról. Nem csak azt mutatja, hogy komolyan gondoljuk az elektromobilitást, hanem azt is, hogy nem félünk az újításoktól, sem az autó belsejében, sem pedig külső formatervben. A Mokka még mindig a fejlesztési szakaszban van, de az Opel egyik legfontosabb modellje lesz, amikor a következő év elején megérkezik” – mondta Stephen Norman, a brit Vauxhall első embere.

Az új modell bemutatkozásának dátumát nem tudni egyelőre, az Opel annyit közölt sejtelmesen, hogy hamarosan.