2022. december 16. | 15:00

Vannak gyártók akik nem hagyják annyiban, hogy poénkodnak rajtuk, inkább beleállnak.

Vannak az interneten kreatívan szerkesztett képek, amik megmutatják, hogy a BMW-veséket mintázó hűtőmaszkja hogyan fejlődött az évek során. Nyilván a formában is volt némi fejlesztés, de a legszembetűnőbb változás mégis végig a méret volt.

Főleg az utóbbi időben nőtt nagyot és sokan úgy gondolták, hogy ki is maxolták a méreteket a BMW M3, M4 és sima 4-es modelleken. Emiatt kapta is a savat a bajor gyártó, de ahelyett, hogy fogat összeszorítva eltűrné, még bele is állt a poénkodásba.

A 2023 januárjában megrendezésre kerülő Tokiói Autószalonon a bajorok standján akkora BMW-veséket láthatunk, mint még soha addig a márka történetében. Bár néhányan azt gondolják, hogy ez a BMW legújabb hiperreleváns X-sokadik modelljének hűtőmaszkja lesz, valójában nem.

EZ a BMW standjának látványeleme, e mögött állnak a márka legújabb és legizgalmasabb modelljei, köztük néhány nagy-maszkos csodával. A díszelemen a megfelelő helyen egy M3 jel is van, az aljában pedig a vezetéstámogató rendszerek szenzorainak kialakított rész a hitelesség kedvéért.

A rácsokon ugyanúgy átlátni a BMW autóinál is, így a látogatók bepillanthatnak afféle ízelítőként, hogy mi várja majd őket a standon. Ennek egyébként két oldala nyitott, úgyhogy nem a hűtőmaszkon kell bemászni.

A standon egyébként a BMW büszkeségeként kiállítják azt az M4 GT3 versenyautót, mellyel a 2022-ben versenyt nyertek a suzukai versenypályán. Emellett lesznek M3-as modellek is, többek közt egy M Performance alkatrészekkel és speciális fényezéssel ellátott darab és egy hasonlóan tuningolt M240i is.

Forrás: BMW

A 2023-as Tokiói Autoshow-t Január 13-tól 15-ig lehet majd megtekinteni és rengeteg gyártó illetve tuning-cég lesz kint termékeivel. A hagyományokhoz híven egyelőre keveset tudni arról, hogy egyes gyártók mivel készülnek, de már nincs egy hónap mire kiderül.

BMW