szombat - 2023. június 10.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Már csak hibridként elérhető az új Mercedes GLE, itt vannak a friss árak is

2023. március 09. | 15:19

Mindegy, hogy milyen és mekkora motorral választjuk, valamilyen hibrid rásegítést csatolnak mellé.

Már egészen 2018 óta a fronton van a Mercedes felső-középkategóriás SUV-ja, a GLE, majd nem sokkal később annak kupé változata is megjelent, a GLE Coupe. Manapság az autóiparban ez már egy vénségnek számít, így ideje volt a frissítésnek, meg is érkezett a kipofozott GLE.

Forrás: Mercedes

Méretéhez és a benne rejlő technológiához mérten pedig egy nem olcsó hobbidömper, a legkisebb motorral már 32,4 millió forintról indul. Bár ami egy ilyen kategóriájú autónál a legkisebb motor, az máshol két autóé összesen.

Hiszen a legolcsóbb változat is 269 dízel lóerő, ami vélhetően kell ehhez a nagy test mozgatásához. Ez a 300 d kivitel, és itt már mild hibrid rendszer is segíti a hajtásláncot.

Efelett van a 350 de, ami dízel és plug-in hibrid is egyszerre, ez már 333 lóerővel húz ki a bajból, ha kell - és persze ha van áram az akkumulátorban. Ha még ez sem lenne elég erős, a GLE konfigurálása közben találhatunk 6 hengeres dízelmotort is a 450 d jelölésű modellnél, ami mild hibrid rásegítéssel 387 lóerő leadására is képes, viszont ez már bő 37,4 millió forint.

Benzinmotoroknál 6 henger a belépőszint a 450-es jelölésű kivitelnél, ez 381 lóerőt kínál 35,6 millió forintért cserébe. Szintén ilyen teljesítménnyel bír a 400 e jelölésű GLE is, abban viszont egy plug-in hibrid rendszer működik és már 38,1 millióért mérik.

Már ezek sem mehetnek rosszul, viszont elérhetőek AMG kivitelek is, amelyek a GLE 53 esetében 457, a GLE 63 S esetében 634 lóerőt nyújtanak. Ez persze valószínűleg nem illik a kényelmes SUV karakteréhez, azonban egy 3,9 másodperces 0-100 biztosan izgalmas az első pár alkalommal.

Aki viszont inkább a racionalitást keresi ezekben a rendszerekben, annak az lehet szimpatikus, hogy a plug-in hibrid kivitelek egyre fejlettebbek. Ezekben már 31,2 kWh kapacitású akkumulátorok vannak, amellyel a GLE elméletben, optimális körülmények között 109 km megtételére képes.

Emellett akár el lehet molyolni a külső frissítés elemein is, hiszen változtak a fényszórók, a lökhárítók és a hűtőmaszk is. Belül pedig újabb frissítést kapott az MBUX fedélzeti rendszer, ami az eddigieknél gyorsabb és még többet tud.

Mercedes
Egy villanyautó tulajdonosa az önkormányzattól lopott áramot, hogy járművét töltse Ausztráliában Fizetősek lesznek a Tesla magyarországi töltői, itt vannak az árak

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!