Autós ajándékok – a legjobb ajándékötletek autózás témában

Közzétéve:
2019-04-23, 06:36

Összeszedtem, milyen autós ajándékot vegyél autóőrült barátodnak, párodnak – tökéletes autóba való ajándékok karácsonyra, születésnapra, Valentin napra és még sok jeles alkalomra

Az autózás elterjedtsége már önmagában is indokolttá teszi a kérdést: ha arra kerül sor, vajon milyen autós ajándékot illik, érdemes venni?

Az alábbiakban összeszedtem egy csokorravalót az autós ajándékokból, így jó képet kapsz a lehetőségekről – több mint 20 tuti autós ajándék tippet tekinthetsz át! Az évekkel is jeleztem, melyik korosztály körében arathatsz sikert. A $-jelek számából következtethetsz arra, hogy az ajándék milyen pénzben kifejezett értéket képvisel; a ✔-jelek számából pedig, hogy mennyire bonyolult megvalósítani. Ha valamelyik autós szuvenírről többet szeretnél tudni, csak kattints a részletekért az adott bekezdés végén!

Autós ajándék - kisautók ajándékcsomaggal

Fontos szempont, hogy kit akarsz meglepni (pl. férjedet, feleségedet), és az sem mindegy, hogy gyereknek vagy felnőttnek szánod az ajándékot. Az is számíthat persze, hogy milyen alkalomra akarod beszerezni az autós meglepetést: Karácsonyra, születésnapra, névnapra, ballagásra, Valentin napra, nőnapra? Nem kell mindig a legdrágább, egyedi autós ajándék egy férfinak vagy nőnek, néha egy jól eltalált autós kiegészítővel is örömet okozhatsz párodnak. E szempontok közül igyekeztem mindegyikre igyekeztem kitérni az egyes ajándékterveknek szentelt cikkben. Ha még további kérdésed van, jelezd emailben vagy Faceboook oldalunkon!

Mivel elég sok információról van szó, mindjárt a cikk elejére készítettem egy átfogó táblázatot, amiből gyorsan átláthatod a kínálatot. 

Autós ajándék ötletek

Autóvásárlás – 17-70 év, $$$$$, ✔✔✔✔✔

Kezdem mindjárt a leginkább magától értetődővel! Drága mulatságról van szó, hiszen még saját magának sem engedheti meg mindenki, nemhogy ajándékba! De azért vannak olyan pillanatok, amikor a pénz egyszerűen nem számít. A következő cikk azoknak nyújt gyakorlati segítséget, akik egy többé-kevésbé még kifizethető összeget szánnak az ajándék autóra – vigyázat, egy autó vásárlása, legyen szó használtautóról, import autóról vagy új autóról, nem a legegyszerűbb folyamat; ha ajándékba szánod, kezdd el időben szervezni! A cikk végén egy meglepetés ötlet a vékonyabb pénztárcájúaknak!

Tovább az ajándék autó cikkhez!

Autó ajándékba

Autó állapot felmérés – 17-70 év, $$, ✔✔✔

Megmondom őszintén, én sem tartozom azok közé, aki gépjárműveket osztogat Mikulásra, de állapotfelmérést már adtam ajándékba egy kitűnő barátomnak a születésnapjára. Nem volt egy extrém drága ajándék, és csak egy kis kutatást igényelt a dolog az interneten. Végül nem is a megvizsgált autót vásárolták meg, hanem egy másikat, de a barátom így is rendkívül hálás volt nekem is és a vizsgálatot végző szakembernek is, mert így elkerültek egy olyan autóvételt, ami később jelentős kockázatot jelentett volna.

Hamarosan! (Az átfogó cikk közléséig pedig a segitekvenni.hu oldalát javaslom állapotfelmérésre.)

Autóbérlés – 14-90 év, $$$-$$$$, ✔✔✔

Az autóbérlés szintén egy mindennapos dolog lehet (pláne a közösségi autózás hazai start-upjai után), de vannak olyan alkalmak azért, amikor ebből a hétköznapi szituációból is igazi ünnepet lehet varázsolni. Ajándékozz esküvőre, születésnapra vagy bármilyen más rendkívüli eseményre autóbérlést – tuti sikert fogsz aratni! A szinte mindenhol kötelező kaució miatt nagyobb tőkére lesz szükséged. Tapasztalatom szerint közepesen nehéz leszervezni egy ajándék autókölcsönzést.

Tovább az autóbérlés cikkre!

Autómosás - 17-90 év, $$, ✔✔

 Hogy miért adj ajándékba autómosást, autóápolást vagy autókozmetikát? Hálás lesz az autótulajdonos és az autó is, ez ilyen egyszerű - kisebb alkalmakra tökéletes meglepetés egy tiszta, ápolt autó. Add ajándékba névnapra, születésnapra - de egy profi autókozmetika pl. az esküvői párt szállító autóra is kitűnő ötlet! 

Tovább az autómosás cikkre!

Alapjárat webshop ajándéktárgyak, 14-90 év, $, ✔

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, szokták mondani. Nos, mi itt a szerkesztőségben nem vagyunk szentek, de engedd meg, hogy egy kis önreklámmal éljek ezen a ponton. Ha az Alapjárat rajongója vagy, biztos, hogy gondoltál már arra, hogy barátaidnak, szeretteidnek vagy akár magadat meglepve rendelj a legutóbbi autós Alapjáratos ajándékok közül. Alapjáratos póló, Alapjáratos matrica, van itt kérem minden! Sőt, ebben az évben tervbe van véve egy igazi webshop kialakítása – addig meg ilyen fapados módon add csak le a rendelésed, és már küldjük is az Alapjáratos logóval ellátott ajándéktárgyat. Egyszerű és nem is drága, ráadásul már egész pofás a választék – kiváló autós ajándékötletek házunk tájáról!

Autós ajándékok az alapjárat webshopból

Ajándékötletek családos autósoknak – 18-50 év, $$-$$$$, ✔✔

A célközönség, vagyis a gyermekes autósok nagyon hálásak lesznek, ha egy jól eltalált autós kiegészítővel leped meg őket. Ez lehet valami apróság is (mondjuk egy árnyékoló), vagy lehet egy nagyobb kiadást jelentő használati tárgy (pl. autós babaszék). Valóságos ipar épült fel erre a szegmensre – legalábbis gyereket nevelő, vagy gyereket váró barátaim a legutóbbi sörözés alkalmával erről győztek meg engem. Azért én is nézelődtem ebben a témakörben – mit mondjak, helyenként még a gyerekcsináláshoz is kedvet kaptam, haha!

Hamarosan!

Autós kirándulás – 17-70 év, $$$-$$$$, ✔✔✔✔

Ez már eléggé speciális esetnek tűnhet, főleg, ha az olyan gigantikus, földrészeken átívelő kalandra gondolsz, mint Feri és Emese nagy overland útja. Azért kezdőként egy piknik is megteszi, mondjuk az Etyeki Borhetekre vagy még jobb, ha egy önállóan szervezett eseménnyel kedveskedsz. Ha mindent összeszámítok, egy jól szervezett kirándulás nem kevés erőfeszítést igényelhet, figyelj tehát oda a részletekre. A következő cikket az ilyen kirándulóhelyek feltérképezésének, valamint pár kirándulós tanácsnak szentelem.

Hamarosan!

Autótuning – 16-40 év, $-$$$$, ✔✔✔✔

tuningolás az örök fiatalság jegyében zajlik - a kevésbé kitartóak általában a családalapítás környékén fáradnak el. Egy kívülálló számára idő-, energia- és pénzpazarlásnak tűnhet, de aki benne van, annak ez egy élet- és szemléletmódot jelent. Van az az időszak, amikor egy autótulajdonos mindent mást sutba dob, csak hogy minden figyelmét AZ autóra összpontosítsa. Ha ilyen a barátod (vagy esetleg a barátnőd), tedd lehetővé számára, hogy ő is hódolhasson ennek a különös művészetnek! Az ötlet egyik nagy előnye, hogy akár pár ezer forintból is kijöhet egy meglepetés tuning, és viszonylag könnyű a kivitelezés is.

Autótuning ajándékba

Tuningolt autó

Autószerelés – 16-90 év, $$-$$$, ✔✔

Egy váratlan vagy tervezett autószerviz, autószerelés elintézése is lehet meglepetés, segítség, de az alábbi cikkben azokra is gondoltam, akik magát az autószerelést, mint élményt adnák ajándékba. Tegyük fel, a párod, gyermeked szeretne egy kicsit jobban érteni az autószereléshez, hogy ne okozzon gondot egy gumicsere vagy olajcsere. Mi a teendőd? Keresd fel azokat a profi műhelyeket, ahol biztosítják a körülményeket, és még segítenek is, ha arról van szó. Viszonylag kevés szervezést, alacsony anyagi ráfordítást igényel, de garantáltan maradandó élmény lesz!

Hamarosan!

Versenypálya és tesztpálya foglalások versenyzésre, tesztautó kipróbálásra, driftre – 17-30 év, $$$$, ✔✔✔✔

Manapság nem kell profi versenyzőnek lenni ahhoz, hogy megfordulhass egy igazi pályán, és háborítatlanul megtapasztalhasd a versenyzés, a tesztelés vagy a driftelés élményét. Magyarországon több jelentős autós tanpálya, autós tesztpálya közül is választhatsz. Egy ilyen ajándék egész napos csoportos elfoglaltság lesz, és nem árt, ha tesztautóról is gondoskodsz, így azt mondanám, árban és szervezésben is összetettebb ötletre számíts. Hidd el, ezt első kézből, az autóteszteket a drivingcampen készítő munkatársaimtól tudom.

Hamarosan!

Tesztvezetés ajándékötlet

Autó ajándéktárgyak, autós relikviák – 6-99 év, $$-$$$$, ✔✔

Ide sorolható minden olyan ajándéktárgy, amelyet az egyes autómárkák gyártanak. Némelyiket a gyártó webshopjában szerezheted be, némelyiket viszont csak külön alkalmakra készítenek, amelyet aztán gyűjtőktől vásárolhatsz meg. És van a legfelső kategória, amikor az adott tárgy csupán egyetlen vagy néhány példányban elérhető csupán. Ezek beszerzése viszonylag egyszerű – ha van elég pénzed!

Hamarosan!

Autósiskola – ajándékozz jogosítványt – 16-40 év, $$$$, ✔✔✔✔

Sokan ajándékba kapják ezt a rendkívül fontos képzést, mivel elég nagy kiadás, különösen, ha valaki még diákként kezdi el a képzést. Talán az egyik leghasznosabb autós ajándék, mert az, aki kapja, később akár karriert, szakmát is kovácsolhat belőle. Az autóvezetés tudása, készsége még akkor is jól mutat egy önéletrajzban, ha az adott munkához nincs is rá szükség, mert jól mutatja sokoldalúságod. Cikkemben kapsz egy áttekintést a legjobb autósiskolákról, és pár tippet, mire figyelj oda, ha egy jogosítvánnyal járó képzést akarsz adományozni valakinek. Legalább egy egyhavi átlagfizetésről van szó, és nagy választékból kell kimazsolázni a megfelelő autósiskolát  – szóval a bonyolultabb autós ajándékok közé tartozik szerintem.

Hamarosan!

Jogosítványok

Autós könyvek és magazinok – 2-99 év, $$, ✔

Ha autós könyvben gondolkodsz, akkor készülj fel, hogy óriási választék vár rád: az autós kifestőkönyvek, autós gyerekkönyvek, autós sportkönyvek, KRESZ könyvek, autós műszaki szakkönyvek, autókatalógusok, autós magazinok, autós albumok valóságos könyvtárt alkotnak. Nehéz lesz kiválasztani a megfelelő könyvet, de maradandó és hasznos ajándékod biztosan nem merül feledésbe. Életkor, igény – ezek lesznek a legfőbb támpontok a könyv kiválasztásakor. Viszont jó hír, hogy pár ezresből megoldható, egy könyvesboltból pedig könnyen beszerezhető.

Hamarosan!

Autós kártyák és autós naptárak – 4-12 év, $, ✔

Ha gyerekként a suliban te is verted a blattot, akkor tuti emlékszel erre a misztikus kifejezésre: „mindentvivő”. Az autós kártyák különféle csúcs járgányok alapvető műszaki paramétereit sorolják fel. Előbb el kell dönteni, melyik műszaki adatot hasonlítjátok össze, aztán győzzön a jobbik! Játékboltokban pár száz vagy egy-két ezer forintért már kapni autós kártyákat, gyerekeknek vagy nosztalgiázó felnőtteknek ideális ajándék. Ide sorolnám még az autós naptárakat, amelyek garázsok, dolgozószobák, irodák vagy gyerekszobák megbecsült dísze lehet.

Hamarosan!

Autós legók – 2-40 év, $$-$$$$, ✔

Itt 2 kategóriára érdemes koncentrálni, ahogy a Lego oldala is teszi. A kisgyermekeknek szánt Dupló autókra, ahol az elemek elég nagyok ahhoz, hogy a kicsik ne nyeljék le. A nagyobb gyerekeknek, vagy akár fiatal felnőtteknek szánt legóautók a másik irány. Elképesztő kínálat, nem lesz könnyű a választás! Vigyázz, el ne kapjon a hév – legóra vagyonokat lehet költeni, még ha ajándékba adod is. Szerencsére minden játékbolt alapkínálatához hozzátartozik, könnyű beszerzéssel kecsegtet.

Hamarosan!

Legóból készült kisautó ajándékba

Játékautók: 2-13 év, $$-$$$, ✔ 

Szintén egy örökzöld autós ajándékötlet, amivel főleg a fiatalabb gyerekeket lehet lenyűgözni. Ide sorolom a műanyag autókat, vezethető elektromos autókat, matchboxokat, távirányítható autókat is. Sőt, a vidámparki dodzsem is itt kap majd helyet. Mindegyik megfelelő, de csak bizonyos korban. Ha ajándékba viszed, erre figyelj elsősorban.

Hamarosan!

Autómodellek, modellautók, autó makattek – 12-50 év, $$-$$$, ✔✔

A modellezésnek inkább alsó határa van, ha az életkort nézed: kell némi érettség ahhoz, hogy türelmesen, higgadtan összeilleszd a modellek darabjait. Nem is annyira a beszerzés lesz a nehéz, hanem inkább eltalálni az illető ízlését, ügyességi szintjét. Sok időre lesz szüksége annak, akit egy modellautóval vagy makett autóval lepsz meg, de kitűnő, készségfejlesztő szórakozásról van szó.

Hamarosan!

Autó múzeumok, autó kiállítások, autós események – 12-90 év, $$, ✔✔✔ 

Magyarországon van pár közlekedési múzeum, az alkalmi autó kiállítások és események pedig még színesebbé tehetik a gyermekeddel vagy pároddal töltött hétvégét. Persze nem csak itthon van lehetőséged muzeális vagy különlegesen szép autókat nézegetni, hanem külföldön is. A következő cikkben a hazai és külföldi autómúzeumok és események szemléje következik - a teljesség igénye nélkül, de azért alapos kutatómunkát követően!

Hamarosan!

Autós mozik, autós filmek mozikban vagy akár otthon – 17-50 év, $-$$, ✔✔

Itthon meglehetősen kevés autósmozit találsz. Pedig autós moziba járni kúl és kulturált szokás. Nem hiszed?! A következő összeállításban nem csak menő hazai és határon túli autós mozik listáját kapod meg, hanem pár filmtörténeti példát is, amikor híres színészek híres autós mozis jelenetekben vallanak szerelmet. Nem is beszélve egy autós mozifilm listát: ez elég lehet egy esti vagy hétvégi kedveskedéshez is. Kevés pénzből megoldható, nem igényel túl nagy szervezést – a cikkben elég gyakorlati szempontot taálálsz, hogy hatásos is legyen!

Hamarosan!

Autós szimulátorok – 12-40 év, $$, ✔✔

Emlékszel a Taxi-sorozatban Émilienre, a fiatal, lelkes de kissé tökkelütött zsarura? Tökéletesen teljesített szimulátoron, de mindig megbukott a valóságos vizsgákon. Éppen ezért nem ajánlom, hogy autóvizsgára készülj ilyen eszközzel, inkább szórakozásból menj autószimulátorozni! Egyszerűen csak beülsz a kényelmes ülésbe, a szemedet a hatalmas kivetítőre szögezed, gázt adsz, és már mehet is a kihívás, akár a gyerekedről, akár a párodról van szó – de még egy céges csapatépítés vagy legénybúcsú is kijöhet ebből az ötletből!

Hamarosan!

Autóverseny szimulátor ajándékba

Autós játékok PC-re, autós játékok játékkonzolra – 12-40 év, $$, ✔✔

Óriási területnek számít manapság a játékiparnak ez a szegmense, dollár százmilliós üzletek is összejöhetnek, ha jól meg van tervezve az egész, gondolj csak az egyik leghíresebb autós játéknak a költségvetésére, a GTA V legutóbbi sikereire. Autós játékok konzolokon, PC-n, vagy akár retró kvarcjátékon. Egyik sem túl drága, a beszerzés is egyszerű, és tuti hosszú napokra vagy akár hetekre lekötöd a gyerek figyelmét.

Hamarosan!

Egyedi rendszám rendelés – 22-50 év, $-$$$, ✔✔

Vannak a forgalomba nem vihető, vicces megoldások, és vannak a forgalomban teljesértékű változatok is, amit hivatalos úton kell megkérni. És persze vannak a gyűjtőknek szánt rendszámok… Ez egy eléggé egyedi autós ajándékötlet, főleg a fiatalemberek fogják értékelni. Lehet olcsó, lehet drága is. Némelyiket rendkívül gyorsan megrendelheted akár netről, némelyik beszerzése meg rengeteg kutatómunkát igényel. Mindenesetre menőbb, mint a bélyeggyűjtés.

Hamarosan!

Gokartozás, gokartversenyzés – 6-40 év, $$$, ✔✔

Általában az egyik legmenőbb csapatépítő ajándék a gokartozás – bizony, az Alapjárat történetében is volt már rá példa, nem is egyszer! Akár 10-15-20 főnek is tökéletes választás, legfeljebb több futamot indítanak a szervezők. Meglepő módon nem csak a férfiaké ez a terep, hölgyek számára sem egy megvetendő szórakozás. És ha már unod a hagyományos benzines gokartokat, akkor némi változatosságot, megújulást hozhat az elektromos gokart. Pár ezer forintból már megoldható egy-egy futam, de ha tényleg csapatosan mentek, érdemes több időre bérelni a pályát, ilyen esetben ugyanis komoly árengedményt is adhatnak.

Hamarosan!

Ha neked is van autós ajándékötleted, küldd el szerkesztőségünkbe. Ha megtetszik, leteszteljük, és az eredményeket akár közzé is tesszük a cikk következő frissítése során, így mások is meglepetést okozhatnak a Te ötletedet felhasználva. Így működik egy igazi autós közösség!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ajándék autó - autó ajándékba
2019. április 23.
Az autó ajándékozás nem a legolcsóbb mulatság, de az egyik leghatásosabb, ha igazán meg akarod lepni a szeretted – az összes fontos szemponttal és konkrét autó modell javaslatokkal!

További hírek