2022. április 02. | 18:14

Ádám napi 28 kilométert tesz meg autóval. Nincsenek túlzott elvárásai, van viszont kellő mennyiségű pénze. Ilyenkor igazán könnyű segíteni.

„Kedves Marci!

Bővül a család, így időszerű lecserélni a lassan 16 éves szalon Opel Corsa C-t. Az új benzines (hibrid) autótól azt várom, hogy vigyen el A-ból B-be, ez a hétköznapokon jellemzően kétszer 14 kilométert jelent. Legyen megfelelő az alkatrész-ellátottsága, legyen mondjuk 5-7 éves vagy fiatalabb és könnyen pakolható - ezeken felül az automata váltó preferált.

Potenciális típusok:

Skoda Octavia 1.4/ 1.5 TSI (1.8 TSI?)

Toyota Auris Touring Sports (1.8 hibrid)

VW Golf VII 1.4 /1.5 TSI

A fent említett járművek jellemzően 5-7,5 millió forint körüli áron kaphatók, de ebben az ársávban még egy Ssangyong Korando is szóba jöhet, szalonból.

Kritikákat, tippeket várnék a fent említett jószágokra, vagy egy 5-6 típust, ennél úgysem leszek bizonytalanabb!

Köszönöm szépen!
Ádám”

Skoda Octavia
Kép: Skoda

Kedves Ádám!

Elhiszem, hogy már vannak jó TSI-motorok, amelyek már nem esnek szét százezer kilométerenként, de azt is tudom, hogy az emberek többsége fél tőlük az első néhány év mára közismert problémái miatt, és inkább a kisebb rizikó felé hajlik, ezért ezeket a Volkswagen-csoporthoz tartozó típusokat eladni is nehezebb.

Én egyértelműen a Toyota Auris Touring Sports hibridet választanám, vagy az 5-7,5 millió forintos árkategória középéről egy Prius+-t, illetve a tetejéről egy hibrid RAV4-et. Az új Ssangyong Korandóval még nincsenek személyes tapasztalataim, de az eddig megismert Ssangyongok alapján nincsenek magas elvárásaim. Ennyi pénzt az életben nem adnék egy feltehetően ilyen autóért, amelynek az értékvesztése kifejezetten magas, tartóssága pedig kérdéses. 

Vegyél egy hibrid Toyotát, azzal nem tudsz mellélőni, bármelyiket is választod végül.

Sok sikert és kellemes vásárlást!

Üdv,

Marci