2023. július 12. | 20:38

Fel is vettek egy esetet a szolnoki éjszakában, és miután azonosították a járműveket, intézkedtek a tulajok ellen.

A rendőrök ellenőrzést tartottak július 8-án szombaton Szolnok városában. Kifejezetten az illegális autós találkozókra, azok résztvevőire és a gyorsulási versenyekre fókuszáltak.

Ehhez pedig drónt is bevetettek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészei. A kormányhivatal munkatársaival közösen éjjel mentek ki ellenőrizni a gyanús autókat, autósokat, és volt eredménye.

Az akció során a hatóságok két esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Emellett viszont kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat forgalmi engedélyt vettek el a helyszínen engedély nélküli átalakítás miatt.

A helyi rendőrség szerint kiemelt figyelmet kell fordítani a közlekedésbiztonságra még éjszaka is. Ezért nem ez volt az utolsó akció, amin kifejezetten az éjszaka megrendezett gyorsulási versenyeket célozzák.

Az ügyhöz köze lehet a pont egy héttel az akció előtt történt Árpád hídi gázolásnak is. A tragikus eset az ország nagy részét megmozgatta, és úgy néz ki, hogy elindított valamit.

A szabálysértési retorziók alacsonyak, a tehetősebb réteg az utakon így gyakorlatilag azt csinált, amit akart. Sokak nem veszik komolyan a sebességkorlátozásokat, de az engedély nélküli vezetés sem megy ritkaságszámba.

Július elsején nyers felelőtlenségből történt a baleset az Árpád hídon, amely egy utcai versenyzés következtében történt. Lázár János gyilkosságnak nevezte a balesetet, és minisztériumával a KRESZ-t, illetve a B-kategóriás jogosítvány megszerzését is teljes mértékben felülvizsgálják, átalakítják.

A baleset hatására a főváros is úgy döntött, hogy még több sebességmérőt helyeznek ki, miközben a jogszabályokban meghatározott büntetési tételeket is nemrég megemelték az illetékes hatóságok. A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart, és erős fókuszt helyeznek az éjszakai gyorsulási versenyekre.

Police.hu