Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hány F1-es világbajnoki címet nyerhetett volna Ayrton Senna?

2022. szeptember 25. | 10:31

A következőkben az ismert Forma-1-es újságíró, James Mackenzie elmélkedését olvashatod.

Ayrton Senna a Forma-1 történetének egyik legendás versenyzője volt. A háromszoros világbajnok az őt követő generáció tagjainak példaképként szolgált. A brazil pilóta 1994-ben, a San Marinó-i Nagydíjon vesztette életét, tragikus körülmények között. Senna akkor mindössze 34 éves volt, valószínűleg néhány évig folytathatta volna az autóversenyzést.

James Mackenzie, Forma-1-es újságíró eljátszott a „mi lett volna, ha” gondolattal. Vajon hány világbajnoki cím állna ma Ayrton Senna neve mellett, ha nincs az a baleset Imolában? A következőkben James Mackenzie elmélkedését olvashatod.

1994

Talán te is emlékszel az 1994-es F1-es idény kezdetére. Senna az első két versenyen kiesett, Michael Schumacher pedig mindkettőn győzni tudott. A Williams ezen a ponton kezdte igazán megérteni az aktuális autóját, Senna is javuló tendenciáról számolt be az imolai szabadedzést követően.

Ebben az elképzelt történetben Senna visszaverte Schumacher támadásait Imolában, és megnyerte a futamot. Győzelmét követően a brazil egy osztrák zászlót lobogtatott az előző nap elhunyt Roland Ratzenberger emléke előtt tisztelegve.

Senna ezt követően győzni tudott Spanyolországban, Belgiumban és Portugáliában, majd Schumacher két versenyre szóló eltiltásának következtében a világbajnoki esélyei is visszatértek. Schumacher nyerte az Európa Nagydíjat Jerezben, majd Senna vette át a vezetést az összetettben, a Japán Nagydíjon aratott sikerével.

Az utolsó verseny előtt nyílt maradt a világbajnoki címért folytatott küzdelem, Schumacher, Senna és Damon Hill között. Adelaide-ben Senna szerezte meg az első rajthelyet, a versenyen azonban Hill vette át a vezetést. Schumacher a 35. körben elkövette azt az ominózus hibáját, majd ütközött Sennával a következő körben. Mindketten kiestek, ám ez a brazilnak kedvezett, aki megszerezte negyedik világbajnoki címét.

1994 fantázia tabella

1995

Hill és Schumacher között parázs csata dúlt ebben a szezonban. Na, ehhez add még hozzá Sennát, és máris megvan minden recept egy valódi tűzijátékhoz. A Renault motorral felszerelt Benetton még erősebben tért vissza erre az idényre, a Williams gyors, ám kissé megbízhatatlan autóval szállt versenybe.

Senna azért Imolában és Szuzukában megmutatta klasszisát, ám a Benetton-Schumacher párost nem lehetett legyőzni. A kettejük közti feszültség a Monzában történt ütközéskor csúcsosodott ki – amiért természetesen mindketten a másikat okolták.

Schumacher nyolc futamgyőzelmének köszönhetően már egy versennyel a vége előtt bebiztosította első világbajnoki címét.

1995 fantázia tabella

1996

Innentől a dolgok még bonyolultabbá, ezzel együtt még elméletibbé válnak. Senna azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a Ferrarihoz kíván szerződni, az olaszok pedig ebben a változatban őt választják Schumacher helyett. A friss világbajnok ezzel együtt távozni akart a Benettontól, neki a McLaren kínált lehetőséget.

Csapattársa ebben az univerzumban Mika Häkkinen volt. Hogy tisztán lássunk: Alesi ment a Benettonhoz Schumacher helyére, Berger maradt a Ferrarinál Senna mellett, a brazil megüresedett helyét pedig Jacques Villeneuve foglalta el a Williamsnél.

Ebben az idényben a patinás brit istálló, a Williams rendelkezett a legjobb autóval. Senna a Ferrarinál ismét gyors, ám megbízhatatlan gépet vezethetett. A szezon versenye a Spanyol Nagydíj volt, mely Senna és Schumacher elképesztő küzdelméről maradt emlékezetes.

Az eső áztatta barcelonai versenypályán nemes egyszerűséggel állva hagyták a többieket. A kétórás thriller végén Schumachert intették le elsőként – azért mégiscsak ő a legjobb esőben.

A Ferrari erős teljesítményt mutatott a szezon vége felé, az utolsó négy futamból hármat Senna tudott megnyerni. A világbajnoki cím azonban Damon Hill neve mellé került. Senna mindenesetre remekül beilleszkedett Maranellóban, és készen állt arra, hogy a Ferrarit újból a régi magasságokba emelje.

1996 fantázia tabella

1997

Damon Hill elhagyta a Williams csapatát, ám a többi kulcsszereplő a helyén maradt. A világbajnoki címért Jacques Villeneuve a Williams, Senna a Ferrari, a Schumacher-Häkkinen páros pedig a McLaren színeiben szállt harcba.

Az idény első versenyén a McLaren dominált, a szezon későbbi részében jelentős formahanyatlást mutattak be. A következő 10 futamon csak egyszer állhattak pódiumra, ez a dobogós helyezés Schumacher neve mellé fűződött. A világbajnoki címért így Senna és Villeneuve harcoltak.

A Monacói Nagydíjat a brazil nyerte, aki a következő öt futamon háromszor is diadalmaskodott, ezzel kényelmes előnyre tett szert a pontversenyben. Villenuve aztán megrázta magát, nyert Ausztriában és a Nürbrugringen rendezett Luxemburgi Nagydíjon is, ezzel visszavette a vezetést a bajnoki tabellán. Japánban aztán ismét Senna kerekedett felül, így a döntés az utolsó fordulóra maradt.

A valóságban Jerezben Schumacher és Villeneuve küzdöttek egymással. A német versenyző hírhedt manőverét sokan akár Sennából is kinézték volna, ám az elképzelt történetben szereplő brazil pilóta érettebben gondolkodott ennél. A versenyen elért második helyének köszönhetően Ayrton Senna megnyerte F1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét.

1997 fantázia tabella

1998

Senna ötödik VB-címével beállította Juan Manuel Fangio rekordját. 38 évesen akár a visszavonulás gondolata is reálisan foglalkoztathatta volna, ám ebben a történetben a brazil 1998-ban is a Száguldó Cirkusz mezőnyének tagja. Gerhard Berger azonban befejezte pályafutását, a Ferrari pedig Eddie Irvine-t szerződtette a helyére.

Adrian Newey kiváló tervezésének köszönhetően a McLaren remekül kezdte az idényt. Schumacher és Häkkinen dominált az első néhány versenyen, Senna első győzelmére az Argentin Nagydíjig kellett várni, mely többek között Esteban Tuero komikus boxkiállásáról maradt emlékezetes.

A Ferrari tempója és megbízhatósága rendben volt, ám végül nem tudta felvenni a versenyt a McLarennel. Senna elképesztő klasszisának, illetve Häkkinen és Schumacher rivalizálásának köszönhetően így is versenyben maradt a világbajnoki címért.

Az utolsó futam előtt még mindhárom pilótának maradt reális esélye a végső diadalra. Schumachernek egy második hely is elég volt második VB-címe megszerzéséhez. Senna összességében elégedett volt saját teljesítményével, és készen állt karrierje utolsó átigazolására.

1998 fantázia tabella

1999

Senna állítólag többször is elmondta jóbarátjának, Gian Carlo Minardinak, hogy az ő csapatánál kívánja befejezni pályafutását. „Az utolsó Forma-1-es évemet nálatok fogom tölteni. Akár ingyen is hajlandó vagyok versenyezni, és segítek elmozdulni a mezőny végéről.” Senna híresen őszinte ember volt, tegyük fel, hogy tartotta magát az ígéretéhez.

A brazil pilóta döntése mindenkit megdöbbentett. A Minardi a mezőny egyik leggyengébb autója volt, Senna azonban készen állt egy utolsó nagy kihívásra. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon csak nyolc versenyző ért célba.

Senna a pontszerző helyek egyikén haladt, majd váltóhiba miatt fel kellett adnia a versenyt. A következő futamot Brazíliában rendezték, ahol Senna a tomboló hazai közönség előtt megszerezte a Minardi első pontjait a Forma-1-ben. San Marinóban aztán megismétlődött a csoda, a brazil újfent pontszerző helyen ért célba.

A következő 10 futamon aztán beütött a valóság, pont nélkül maradt Senna, ám kivételes képességeinek, valamint a vele érkező támogatói pénznek köszönhetően a Minardi rengeteget fejlődött. Az esős időjárással tarkított Európa Nagydíjon Johnny Herbert fantasztikus győzelmet aratott, Senna pedig felállhatott a pódiumra, ezzel megszerezte a Minardi első dobogós helyezését.

Ayrton Senna utolsó futamán motorhiba miatt idő előtt feladni kényszerült a küzdelmet. A brazil pilótát a nézőtéren és a paddockban is felállva tapsolták. Az elmélet szerint így ért véget egy fantasztikus autóversenyző pályafutása. Ötszörös világbajnokként, beállítva Fangio rekordját.

1999 fantázia tabella

Ez volt az első Porsche Panamera, csak 40 évvel korábbról 8 történelmi feltámadás az F1 világából, avagy lehet még Leclerc-nek esélye a VB-címre?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!