Jean-Karl Vernay, aki a WTCR-ből érkezett vendégszereplőként, behúzta mindkét futamot a TCR monzai hétvégéjén, ami szép teljesítmény. A magyaroknak viszont felemásra sikerült ez a forduló.

Tassi Attila a szombati időmérőn a harmadik helyen végzett, ennek ellenére az első versenyen csak hatodikként intették le.

Michelisz Norbert csapatának pilótája, Nagy Dániel a 16. helyről indult, de nem tudta befejezni a futamot. Jól rajtolt, de a sikán átvágása közben a splitterből letört egy darab, ami elvágta az ékszíjat, emiatt a szervopumpának nem volt áramellátása, enélkül pedig nem tudta pályán tartani a Hyundait.

Nagy Dániel a sor élén Monzában

A vasárnap is tartogatott izgalmakat bőven a pályán és azon kívül egyaránt. Az eseménydús, több biztonsági autós fázissal tarkított futamon végül a Hell Energy Racing Team With KCMG fiatal magyar pilótája a harmadik helyen ért célba, csapattársa, Josh Files mögött. Tassi ezzel az eredménnyel megnyerte a TCR Swiss Trophy-t.

Tassi Attila a monzai második verseny dobogóján

A M1RA magyar versenyzője, Nagy Dániel javított az előző eredményéhez képest, de így is a 12. helyen intették le.

Egy helyszín van még hátra a 2018-as szezonból, jelenleg az összetettben Tassi Attila a negyedik, Nagy Dániel az ötödik helyen áll, a bajnokság éllovasa pedig a spanyol Mikel Azcona. A csapatok között a Hell Energy Racing with KCMG a második, míg a M1RA az ötödik helyen áll az utolsó forduló előtt.

Még ritkább az, hogy az ilyen összetűzésről még felvétel is készül, itt ugyanis az eset után nem sokkal felkerült a netre az alábbi videó, amelyen jól látszik, hogy Borkovic hatalmas ütést mér Mikel Azcona nagybátyjának arcára.

#TCREurope: Video emerges of fight between Borkovic and Azcona's team. Full story to follow. pic.twitter.com/ol8OFsPH9I

— TouringCarTimes (@TouringCarTimes) 2018. szeptember 23.

Borkovic és Azcona egész szezonban egymással viaskodnak a bajnoki elsőségért. A második futamon a szerb az 5. helyről rajtolt, majd egy körrel később már a 3. pozícióban találta magát, ekkor támadta a Túraautó-Világkupából vendégszereplőként Monzába érkező Benjamin Lessennes-t a második helyért. A belga pilóta nem hagyta magát, az első sikán előtt kifékezte Borkovicot, aki emiatt kénytelen volt átvágni a lassítón, majd a pályára visszatérve összeért ellenfele autójával. Borkovic Hyundai versenygépe ráadásul az eset miatt defektet kapott, ezért többen is megelőzték. Azcona is erre készült, azonban ezt nem sikerült kontakt nélkül kivitelezni, nehezen, de megfogta autóját a spanyol, és végül ötödikként ért be, míg ellenfele feladta a futamot.

Borkovic átrepül a sikán lassítóin

A leintést követően kezdődött a tettlegességig fajuló szóváltás, amely után az olasz rendőrség bevitte Borkovicot, míg a versenyirányítás kizárta a fordulóból és megfosztotta őt szombati ötödik helyétől, ami tíz pontot jelentett neki.

Nem szeretnék ítélkezni, mert nem voltam ott, így nem tudhatom, hogy korábbi versenyeken volt-e bármi előzménye az esetnek, de a monzai második futamot visszanézve semmi olyat nem látok, ami ne férne bele a versenybaleset kategóriájába. Nem hiszem, hogy Borkovic direkt ment volna neki Azconának. Pár évvel ezelőtt versenyzett a B3 Racing színeiben is, akkor többször találkoztam vele, megfontolt, kimért és nyugodt embernek ismertem meg. Elképzelni nem tudom, hogy mi hozhatta ki ennyire a sodrából... Állítólag a héthónapos terhes feleségét is lökdösték, mondjuk ez bárkiből kihozná az állatot.

Fotók: