Már megrendelhető az új Opel Grandland, amely a Mokkához hasonlóan a márka új arcával, az Opel Vizorral érkezik. 

A Grandland esetében az automatikus vészfékezéssel kiegészített, ráfutásos ütközés figyelmeztető rendszer, a gyalogos felismerő funkció, a sávtartó, a táblafelismerő, a fáradtságjelző és a sebességhatárolós tempomat is az alapfelszereltség részét képezi. A belépő szintet jelentő, 7 990 000 forintos Business Edition kivitel parkolóradarral, automata parkolóasszisztenssel, tolatókamerával és holttérfigyelővel is rendelkezik.

Az Opel Vizor a teljes orron keresztülhúzódik, hátul pedig az Opel logó és a Grandland felirat áll a csomagtérajtó közepén. Az első ülések sokféleképpen állíthatók, bőrkárpitozással fűtés és szellőztetés is elérhető hozzájuk. A kényelmet a kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint a motoros mozgatású csomagtérajtó is növeli. A modell immár adaptív fényszórókkal is elérhető. Az összesen 168 LED szegmens – lámpánként 84, akárcsak az Insignia esetében – menet közben folyamatosan, a környezeti körülményekhez és a forgalmi viszonyokhoz igazítja a fénycsóvát, a többi közlekedő elvakítása nélkül.

A Pure Panel műszerfal már az alapmodellben is megtalálható, 7 colos vezetői kijelzővel és ugyanekkora színes középkonzoli érintőképernyővel. Utóbbin az Apple CarPlay és az Android Auto is kezelhető az infotainment rendszeren keresztül. A középkonzol vezeték nélküli töltője az okostelefonok töltését teszi kényelmessé és egyszerűvé. A Pure Panel két egybefüggő, nagyméretű képernyőből áll. A digitális szerkezetű, vezetőközpontú műszerfal intuitívan és egyszerűen kezelhető, és a legfontosabb információkat szolgáltatja. A vezető előtti, akár 12 colos információs központ és a 10 colos középkonzoli érintőképernyő is a vezető felé fordul, így a sofőr úgy jut hozzá minden fontos információhoz, hogy közben az utat is figyelheti.

A vásárlók többféle hajtáslánc közül választhatnak. Az 1,5 literes, 130 lóerő teljesítményű, 1750/perctől már 300 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes dízel mellé nyolcfokozatú automata sebességváltó jár. Az 1,2 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotor szintén 130 lóerőt teljesít, maximális forgatónyomatéka 230 Nm, ami 1750/perc fordulatszámon rendelkezésre áll. Ez a motor egy hatfokozatú kézi vagy egy nyolcsebességes automata sebességváltóval kapható.

Azok, akik helyi emissziómentes autózásra vágynak, kétféle plug-in hibrid hajtáslánc közül választhatnak. Az 1,6 literes turbós benzinmotorjával, és szintén az első kerekeket hajtó villanymotorjával a Grandland plug-in hibrid összteljesítménye 224 lóerő, hajtásláncának össznyomatéka pedig akár a 360 Nm-t is elérheti. A hajtáslánc lítiumion akkumulátora 13,2 kWh kapacitású. A Grandland ezzel a hajtáslánccal 8,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára. Tisztán elektromos üzemben a Grandland plug-in hibrid végsebessége 135 km/óra, mindkét hajtásmód együttes használatával pedig 225 km/óra.

Az összkerékhajtású plug-in hibrid kivitel hajtásában az 1,6 literes, turbós benzinmotor két villanymotorral dolgozik együtt, a kombinált rendszerteljesítmény 300 lóerő. Ennek végsebessége 235 km/óra, 6,1 másodperces 0-100 km/órás gyorsulással. Az összkerékhajtású modell vezetője az útfelület minőségének függvényében négyféle (hibrid, elektromos, AWD és sport) üzemmód közül választhat. Hibrid üzemmódban az autó elektromos hatótávolsága 55-65 kilométer. A Business Edition kivitelben is megrendelhető Grandland plug-in hibrid induló ára 13 500 000 forint. Az új Grandland első példányai 2021 ősz végén készülnek el az Opel Németországban, Eisenach-ban működő üzemében.